Badkamer

Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor uw badkamer. Naast alle badkamer elementen die onmisbaar zijn zoals douches, douchebakken en douchegoten, radiators en kranen vindt u bij ons ook baden en badkuipen voor dat ultieme wellness moment in uw eigen badkamer. Mits u deze ruimte heeft. Maar ook een groot assortiment aan badkameraccessoires om uw badkamer aan te kleden en up te graden tot een ware spa.

Excuses voor het ongemak.

De badkamer is meer dan alleen een plek om te douchen en te baden. Het is een plek van ontspanning, waar u na een stressvolle dag geheel tot rust kunt komen. Als u in uw bad ligt met een boek en geurende kaarsen voelt u de stress wegvloeien. Maar dit gaat natuurlijk enkel in een goed ingerichte en sfeervolle badkamerruimte. Als de ruimte oud en versleten is met kapotte tegels en oud sanitair, dan wilt u juist zo snel mogelijk de ruimte weer verlaten. Het is daarom belangrijk om uw badkamer in te richten met sfeervol en kwaliteitsvol sanitair en badkamerproducten.

Baden en badkuipen

Als uw ruimte groot genoeg is, dan kunt u een bad plaatsen. Daarbij heeft u de keuze uit verschillende types baden en badkuipen. Heeft u een erg grote ruimte, dan kun u hier een fraai vrijstaand bad plaatsen. Een vrijstaand bad staat los van de muur en u kunt er geheel omheen lopen. Daarbij zijn er wel enkele bijzonderheden waar u rekening mee moet houden, zoals de badkraan. De waterleidingen lopen normaliter in de muur. Dit zult u onder vloer moeten doortrekken naar het vrijstaande bad. Er moet naast een vrijstaand bad een vrijstaande badkraan staan die zeker een blikvanger kan zijn. Een half vrijstaand bad staat wel tegen de muur, maar deze is niet ingebouwd en kan ook een fraai design hebben. Kiest u voor een inbouwbadkuip dan zul u een ombouw moeten maken waarin de badkuip in wordt geplaatst. Het voordeel is dat u het tegelwerk van de muren kunt laten doorlopen tot aan de rand van de badkuip.

Douche

Misschien heeft u geen ruimte voor een badkuip, of u wilt naast een bad ook kunnen douchen, dan is de douche een belangrijke plek in uw badkamer. Helemaal trendy is tegenwoordig de inloopdouche. Dit is een douche met enkel een douchewand en geen deuren om de douche af te sluiten. Tevens kent de inloopdouche geen opstaande randen. De vloer van de douche bestaat uit een tegelvloer of uit een in de vloer ingebouwde douchebak. U moet hierbij wel rekening houden met een goede afvoer van het water. Meestal wordt er gekozen om bij de ingang van de douche een goot te plaatsen dat voorkomt dat water de ruimte instroomt. Heeft u niet zoveel ruimte? Dan is een douchecabine aan te raden. U doucht dan geheel afgesloten, zodat de ruimte niet nat wordt. Zowel douchewanden voor de inloopdouche als douchecabines zijn er in zeer veel designs. U kunt daarbij de douche een zeer luxe uitstraling geven. Ook de keuze in luxe douchekranen is zeer uitgebreid.

Badkamermeubels

Ook een badkamer meubel is een centraal punt in badkamerruimtes. Een badkamer meubel bestaat uit de wastafel met kraan, eventueel ingebouwd in een onderkast. Meestal is er ook een kast aan de bovenzijde met spiegels. Badkamermeubels zijn in talloze designs te verkrijgen. Luxe uitziende houten meubels van verschillende soorten hout zijn momenteel erg populair. Natuurlijk moet u niet alleen op het design letten, maar ook op het praktische gebruik van een badkamer meubel. Het meubel wordt vooral gebruikt om te scheren of om u op te maken. De verlichting mag daarom niet onderschat worden. Er zijn dan ook prachtige spiegelkasten verkrijgbaar met ingebouwd licht, zodat u voldoende zicht heeft tijdens het scheren en opmaken.

Het toilet

Het zou kunnen dat u in uw badkamerruimte geen toilet heeft, maar een separaat toilet in een aparte toiletruimte. Maar veel badkamerruimtes zijn wel voorzien van een toilet. Ook het toilet moet goed bij de rest van het sanitair passen. Er zijn dan ook prachtige designs verkrijgbaar met allerlei luxe accessoires, zoals een soft close toiletbril of een diepspoelsysteem. Traditioneel zijn toiletten rond of ovaal, maar een modern toilet kan ook vierkant zijn. Een randloze toilet is tegenwoordig ook een trend. Deze toiletten hebben geen rand, waardoor vuil niet achter de rand kan blijven zitten. Dit is mooi om te zien, maar zeker ook praktisch. Het voorkomt veel poetswerk. Afhankelijk van de afvoer van het toilet, heeft u de keuze uit een staande toilet of een wandcloset. Een wandcloset ziet er strak uit omdat u geen stortbak ziet. Dit is ingebouwd. Daarnaast kunt u gemakkelijk onder het toilet schoonmaken.

Badkamerradiatoren

De badkamerruimte moet natuurlijk comfortabel zijn om te vertoeven. Dit kan niet in een koude badkamer. Dan maakt u dat u zo snel mogelijk wegkomt. In een heerlijk comfortabel verwarmde ruimte kunt u optimaal ontspannen. Maar de klassieke zware radiatoren zijn weer geen aanwinst voor de badkamerruimte. Daarom heeft u een keuze uit verschillende design radiatoren. U kunt een radiator aanschaffen in een bepaalde kleur of in een bepaalde vorm, zodat het perfect aansluit bij de rest het sanitair. Een zeer stijlvolle en mooie design radiator zal een aanwinst zijn voor de ruimte en u profiteert optimaal van de warmte. Daarnaast zijn er nog de nodige accessoires voor radiatoren te verkrijgen, zoals een handdoekrek of bijpassende haakjes waar handdoeken aan kunnen hangen om aan de radiator te drogen.

Badkamer accessoires

Met badkamer accessoires kunt u uw gehele badkamerruimte opfleuren. Vooral als u kiest voor bijzonder uitziende badkamer accessoires zal de ruimte er stijlvol uitzien. Aan accessoires kunt u denken aan een mooi vrijstaand handdoekrek of handdoekstandaard, badkamersets voor shampoos, een afvalemmer, een toiletrolhouder of een zeeprekje. In welk stijl u uw accessoires wilt, is vooral afhankelijk van de stijl en inrichting van de badkamerruimte en uw persoonlijke smaak.