Kunstgras is een goed alternatief voor echt gras. Met kunstgras heb je namelijk altijd een mooi groen gazon zonder dat je veel aan het onderhoud moet doen. Gras maaien, bemesten, besproeien en onkruid wieden is verleden tijd. Bovendien heb je met kunstgras geen last van gele of kale plekken. Geen wonder dus dat kunstgras steeds populairder wordt. Niet alleen zakelijk, zoals bij voetbalverenigingen, maar ook bij particulieren. Veel mensen hebben namelijk geen tijd of zin meer om hun tuin goed bij te houden. Daarom is kunstgras de ideale oplossing voor mensen die wel van een mooie groene tuin houden, maar niet met de nadelen opgescheept willen worden.

Zorg voor een goede ondergrond

Wanneer je ervoor kiest om kunstgras te gaan leggen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Kunstgras is in bijna iedere tuin mogelijk, maar je moet er wel op letten dat de ondergrond goed is. Kunstgras heeft namelijk een stevige en egale ondergrond nodig. Wanneer de ondergrond slecht is, zal het kunstgras er ook niet mooi bij liggen en bijvoorbeeld gaan verzakken. Een goede ondergrond is een zandbed. Voor kunstgras dat veel belast wordt, is een verharde ondergrond nog beter. Deze kan gemaakt worden van gebroken puin of zandcement. Wanneer je zorgt voor een geschikte ondergrond voordat je kunstgras gaat leggen, zal je ook kunnen genieten van een mooi uitziend gazon.

Met welk onderhoud rekening houden?

Toch kun je kunstgras niet helemaal links laten liggen als je lang wilt genieten van een mooi gazon. Maar het onderhoud is lang niet zoveel als bij echt gras, met een paar uurtjes per jaar kom je al een heel eind. Ten eerste is het belangrijk om gevallen bladeren van het kunstgrasgazon op te rapen. Deze kunnen namelijk niet meer natuurlijk verteerd worden. Zo nodig zal je kunstgras moeten borstelen om sprieten die plat zijn gaan liggen weer omhoog te krijgen. Hoe meer je het kunstgras belast, hoe meer last je hiervan hebt. Verder is het mogelijk dat er mos ontstaat in het kunstgras. Er zijn verschillende middelen waarmee je dit eenvoudig kan verwijderen. Ten slotte is het aan te raden om in de gaten te houden of het instrooizand bijgevuld moet worden, zodat dit zijn werk goed kan blijven doen.