Kleed je tuin aan met bloembakken

[Cover Photo via Pinterest 

Met bloembakken kun je je tuin op een speelse manier aankleden. Het ziet er namelijk erg leuk uit om niet alleen maar planten en bloemen in de grond te hebben, maar ook in bloembakken op het terras. Ook wanneer je geen tuin hebt, zijn bloembakken de ideale oplossing om bijvoorbeeld je balkon groener te maken. Het is namelijk erg goed om veel groen om je heen te hebben. Planten en bloemen werken namelijk ontzettend rustgevend en hebben een positief effect op onze gemoedstoestand. Met bloembakken kun je alle kanten op.

Welke maat bloembak heb ik nodig?

Wanneer je ervoor kiest om planten of bloemen in een bloembak te houden, dan is het belangrijk om de juiste maat bloembak te nemen. De vuistregel is eigenlijk om een bloembak te nemen die ongeveer 5 centimeter groter is dan de pot waarin de plant geleverd wordt. Toch ligt het ook aan de soort plant.

Zo kun je voor planten die laag blijven, zoals hortensia’s of siergrassen, ook een lage pot nemen. Planten die flink de hoogte in schieten, zoals bamboe of een rozenstruik, hebben echter een zwaardere bloembak nodig om te voorkomen dat deze om gaat vallen. Daarnaast moet de bloembak ook diep genoeg zijn, omdat de wortels van deze planten veel ruimte nodig hebben.

Planten kweken in bloembakken

Een leuk idee is om in bloembakken zelf planten te gaan kweken. Zo kun je bijvoorbeeld tomaten kweken in een bloembak, maar ook verschillende soorten kruiden. Dit is niet alleen een leuke bezigheid, maar ook nog eens gezond. Zo kun je namelijk verse zelfgekweekte producten in de keuken gebruiken. Ook voor kinderen is het een ontzettend leuk en leerzaam om zelf plantjes te kweken. Voor een speels effect kun je bijvoorbeeld bloembakken in verschillende kleuren, vormen en afmetingen bij elkaar zetten. 

Ben je eruit wat voor bloembak of plantenbak je graag wilt? Kijk dan in ons zeer ruime en voordelige assortiment bloembakken. Wij zien overigens dat betonnen bloembakken erg populair zijn. Deze zijn wat kostbaarder, maar gaan erg lang mee en zijn ook niet makkelijk mee te nemen, door het hogere gewichtBetonnen bloembakken kun je dus ook gerust voor de deur, op je oprit of voor je bedrijfsingang zetten. Met een mooie boom of plant erin krijg je daarmee een hele mooie ingang. Een echte binnenkomer, zou je kunnen zeggen.