Beton is niet alleen hip, maar ook ontzettend praktisch. Je vindt het in allerlei kleuren, maten en variaties. Van toepassingen in huis voor de keuken – dat robuuste werkblad dat je op maat wilt gaan maken voor het aanrecht – tot elementen in de tuin of op je terrein. Het l-element beton is opnieuw ontdekt.

Vroeger

Van vroeger kun je je nog wel de oude (beton)grindtegels herinneren op het schoolplein of bij je opa en oma in de tuin. Ze waren aardig onderhoudsvrij, want ze hoefden alleen maar aan het begin van de lente even schoongemaakt te worden. De tuinslang, een stevige bezem en wellicht nog een handig sopje van oma klaarden de klus. De hele zomer had je een mooi terras. Daarna volgde een periode waarin de grindtegel minder populair was. Had je een krap budget, dan gebruikte je dezelfde betontegels, maar legde je ze gewoon ondersteboven. Zo had je een prachtige metamorfose: een gladde tegel i.p.v. de oude grindlook in de tuin.

Creatief met beton

Nu is het l-element beton weer helemaal terug van weggeweest. Door de kleuren waarin je de elementen kunt kopen past het bijna bij iedere omgeving waar je het bij of in wilt plaatsen. En is het niet in de kleur van jouw wensen beschikbaar, dan verf je het gewoon. Beton is duurzaam en je vindt het in een keur aan lengtes en diktes bij de standaardelementen.

Unieke sfeer

Zelfs ter decoratie heb je inmiddels zo veel keuze, dat het l-element beton niet op je lijstje mag ontbreken om sfeer te creëren. Het gaat nu niet meer over de betonbanden waarmee je de overgang van gazon naar oprijlaan aan wilt geven. Nee, nu hebben we het over sfeerelementen, zoals strakke betonnen plantenbakken en stoere betonnen brievenbussen. Probeer in uitersten te denken, want een strakke plantenbak gaat heel goed samen met een fragiele boom. Zet er nog een spotje op en je schept een geheel eigen sfeer in jouw tuin.