Stapelblokken, meer dan alleen bestrating

Verschillende toepassingen met stapelblokken- stenen.

Stapelblokken en betonbielzen kunnen veel invloed hebben op de stijl van uw tuin en kun je hiermee eenvoudig uw tuin van een compleet andere look- en feel voorzien. Het maken van hoogteverschillen, scheidingswand, omheinen zoals bij een border, ronde vormen, trappen of wat dacht u van een bankje? Bovendien zijn de stapelblokken en betonbielzen eenvoudig te verwerken. 

Stapelblokken Border

Een manier om uw planten af te bakkenen en eventueel te verhogen. Wanneer u de border verhoogd zorgt dit niet alleen een groot gebaar, maar zal het karakter transformeren. Met de hoogteverschillen creëert u tevens ook diepte. Subtiele hoogteverschillen geven een meer natuurlijk karakter aan de tuin en maken het overzicht spannend en uitdagend.. Speel met subtiele hoogte afwisselend met hogere hoogte verschillen en mix stenen in zowel afwerking als afmetingen voor een speels effect. 

Bloembak / tuinbank

Stapel een opstaande muur en creeer hiervan een bankje door in een tussenpose op de juiste hoogte bijvoorbeeld een houtenvlonder of aantal tuin planken te plaatsen. Laat deze vervolgs uitlopen in een plantenbak. Zo creeert u een ware eyecatcher en een groot elemenent met meerdere doeleinden en creërt u een geheel waarin natuur en stenen samen smelten. Grote gebaren doen het overigens goed in de tuin, dit zorgt namelijk voor rust en eenvoud. Door verschillende soorten bestrating te gebruik in dezelfde tint, bijvoorbeeld grijs versterkt u dit effect maar is dit niet eentonig en zaai door het gebruik van de verschillende materialen. Denk o.a. aan split, stapelblokken, tuin- en terrastegelsopsluitbanden (t.o.b) het verankeren en omheinen van bestrating. Lees hierover ook méér in de blog Waarom opsluitbanden onmisbaar zijn bij uw bestrating.

tuinbank


Nog meer tuinbanken ter inspiratie. Wat dacht u van een een tuinbank deze doorloopt in een terras, als rand aan de vijver, op een breedt trottoir of op de rand van uw bloemen border? Met de juiste dosis creativiteit, kunt u eindeloos varrieren met het verwerken van stapelblokken en betonbielzen. Tuinbank 

  

Trap:

Gebruik vakkundige steenlijm van het verwerken van betonbielzen en grotere formaten stapelblokken om een trap te creëeren. 

 

Verschillende soorten stapelblokken en stapelstenen

Stapelblokken en stapfelstenen zijn er diverse stijlen, maten, kleuren en materiaal.

 • Betonbiels: Deze laat zich makkelijk stapelen, ideaal voor een trap. Beton is duurzaam en onderhoudsvriendelijk en te verwerken in iedere stijl tuin. 
 • Gardino Block: Deze stenen hebben een multi-inzetbaar uiterlijk voor een moderne of juist een stoerdere, ruwe en natuurlijke look. Deze bloken hebben namelijk een gladde en een ruwe zijde waarmee u de keus heeft hoe u deze wilt verwerken, modern of rustiek? Probeer hier ook eens mee te spelen door een scheidingsmuur of muurtje de bouwen met aan iedere zijde een andere look & feel of mix, door de gladde zijde af te wisselen met de ruwe zijde. Deze steen laat zich gemakkelijk stappelen en verlijmen. 
 • Dartmoor: Deze blokken zijn zeer ruw en dat maakt deze steen grof van structuur. Een steen met een rustiek karakter. De naam hebben zij te danken aan het Dartmoor National Park (Engeland) waar deze stapelblokken veelvuldig zijn toegepast. 
 • Graniblock: In deze stenen is vanalles te zien, het zijn net kleine archeologische werkjes door de granulaten, die natuurlijk tot stand zijn gekomen. Het zijn kleine steentjes die reliëf geven aan de steen. 
 • Mineral Block: Een duurzame, kleurvaste mineraal steen. De blokken hebben een schittering en een zijde glans door de uitgewassen deklaag. Uitermate geschikt voor in een moderne en luxieuze tuin.
 • Rockline Walling: De bovenzijde van deze stenen hebben een rustieke deklaag door het stralen. Dit type stapelblokken heeft een gekloofde zichtzijde.
 • Cliff Walling: Het trommelproces en het klieven van deze steen zorgt voor een nostalgische, verouderde uitstraling. Een steen met structeer en een rustiek uiterlijk. 
 • Cottage Walling: De open structuur van de lange voorzijden geeft deze stenen een rustiek uiterlijk met een rijke textuur.
 • Stackstone: Geen steen is hetzelfde, daardat deze zijn gekapt. 
 • Tumbled Crackwall: Het kloof proces zorgt voor een ruw oppvervlak en worden deze net als de Cliff Walling getrommeld voor een doorleefd, authentiek uiterlijk. 
 • Crack&Stack: Taps toelopende stapelblokken die u gemakkelijk rond legt. Een ronde muur? Geen probleem, de bovenzijde van de steen is een mes en de onderkant voorzien van een groef waarmee je feilloos stapeld en kunt rekenen op stevigheid.  


Inspiratie om aan de slag te gaan voor een bijzondere tuininrichting. Het enige wat u nog nodig heeft is een dosis creativiteit en de juiste benodigheden. 

Gerelateerde blogartikelen

De vele toepassingen van betonblokken

Betonblokken komen in veel verschillende situaties van pas. Zo worden betonblokken vooral ingezet als wegversperring, maar ook om de veiligheid te vergroten.

Lees verder

Beton elementen als goede eerste indruk

Door het plaatsen van sierelementen van beton bijvoorbeeld bij de entree van uw bedrijf, weet u de juiste aandacht te trekken. U laat zien dat u oog voor detail heeft.

Lees verder

Betonbielzen, een multifunctioneel product

Betonbielzen zijn een ideaal multifunctioneel product dat over het algemeen wordt gebruikt bij het maken van duurzame plantenbakken. Echter is er nog veel meer mogelijk met betonbielzen. Lees verder.

Lees verder