Voeg zwart toe aan je badkamer

Zwart in de basis - do you dare?

Tijdloos zwart in de badkamer. In een ietwat kleinere ruimte neemt een zwart oppervlak optisch veel plaats in, waardoor de ruimte kleiner oogt of wanneer je het toepast als kleur op het plafond deze ook automatisch lager lijkt. Dit komt met name doordat zwart weinig licht absorbeert en zichzelf kadert. Voorkom dit door donkere objecten te combineren met bijvoorbeeld glas. Een glazen inloopdouche met zwart profiel is hiervan een goed voorbeeld. En komt in een kleinere badkamer goed tot zijn recht doordat het zijn ruimtelijke gevoel behoudt. Dit zelfde gaat op voor kozijnen en spiegels.

Spiegels en kozijnen in het zwart

[Photo via Pinterest]

Zwarte muur, vloer of beide?

Meer zwart met behulp van grotere gebaren. Denk dan aan objecten in de badkamer die je kunt gaan vervangen. Nu zwart de kleur van het moment is in het interieur en zo ook de badkamer zijn zwarte badkamermeubelen, radiators en kranen niet meer weg te denken uit menig collectie. Ook de mooiste zwarte tegels voor een all-over betegelde muur of een nisje betegeld met zwart mozaik. Bovenal durf te spelen met zwart en materiaal.

Zwarte muur in de badkamer - met tegels of verf

[Photo via Pinterest]

Geen budget of net een verbouwing achter de deur maar wel geprikkeld door de trend? Schilder een muur of verf die gietvloer over. Budget vriendelijk en toch een groot gebaar. En een kleine stap verwijderd om alles terug terug te draaien.

Zwarte deur

Zwarte deur

[Photo via Pinterest]

Een gewaagde, opvallende keus is om te kiezen voor een zwarte deur. Het oppervlak oogt door de zwarte kleurkeuze kleiner, maar tevens accentueert het zwarte de functie van de deur. De deur word een ware eye-catcher dat je aandacht trekt, minimalistisch bij een strakke en vlakke deur en chique bij een paneeldeur of een deur met een (kroon)lijst of kozijn.

Speel met glansgradaties

Zwart komt mooi tot zijn recht wanneer er een accent moet worden gelegd. Maar kies je voor mat - zijdeglans of hoogglans? Dit geld voor al het zwart wat je wilt toevoegen in je badkamer. Zowel in de basis dan als subtiele gebaren met behulp van accessoires.

  • Mat oogt door zijn finish ietwat zachter door deze afwerking. Mooi met geborsteld en/of matte zwarte badkamer accessoires.
  • Hoogglans zwart daarin tegen oogt harder door de hoge glans wat doet neigen naar een denkbeeldig laagje glas. Glashard? Hoogglans finish geeft een luxueuze uitstraling. In combinatie met historische en authentieke details in de mix met zwart-wit creëer je al snel een Art-deco look. Zwarte accessoires

Durf te combineren 

Geïnteresseerd in een complete zwarte badkamer? Dit behoord natuurlijk altijd tot de mogelijkheden, maar houd zeker als er niet voldoende lichtinval is rekening mee dat het donker en ietwat compacter word. Wat met name in een kleinere badkamer extra geaccentueerd word, maar dit kan ook een bewuste keuze zijn. Zwart is daarnaast erg eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. De tegenovergestelde kleur is natuurlijk wit. Contrasterend en klassiek en/of strak en modern. Het contrast tussen de kleuren is gedurfd, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar ook kleuren die dichtbij zwart liggen of een grijze ondertoon hebben of kies voor ton-sur-ton. Durf jij te kiezen voor zwart en het extra spannend te maken?

Zwart in de badkamer in combinatie met andere kleuren

[Photo via Pinterest]

Combineer met materiaal en accessoires

Ook zwart in combinatie met andere materialen gaat hand in hand samen. Zo mix je hout perfect in een badkamer met zwarte accenten of die compleet zwarte badkamer. Oriënteer je met houtstalen voor de juiste tint hout, er is namelijk een breed scala aan verschillende soorten en kleuren.

zwart in combinatie met wit en materialen mix

[Photo via Pinterest]

Optische keuzes voor ruimtelijkheid

Kleinere ruimte of veel ruimte. Gebruik spiegels! Denk aan grote gebaren, bijzondere vormen en opvallende lijsten of juist zonder frame. Spiegels wekken de illusie dat de ruimte groter lijkt, door het spiegelbeeld in het zicht vlak. Het oogt als raam, maar niets is minder waard. Probeer hiermee te spelen. 

Combinatie van materialen en zwart in de badkamer

[Photo via Pinterest]

Shop deze badkamertrend nu & lees ook de blog 'Waan je in een compleet zwart interieur' of één van onze andere blogs.. Voor de daredevils en interieur-harten. Wij helpen en inspireren en wonen met jóu. Volg ons op Pinterest

Gerelateerde blogartikelen

Waan je in compleet zwart interieur

Zwart, zwarter, zwartst. Gewaagd maar ontzettend mooi. Nieuwsgierig naar wat een compleet zwart interieur doet?

Lees verder

De groene esthetiek - interieur trends met planten

We zijn steeds bewuster gaan leven en zien dit in onze leef omgeving terug. Duurzaamheid is de blijvende trend.. En daarbinnen groeit het letterlijk, met planten. Kies voor groen, ga voor planten.

Lees verder

30 handige bouw & interieur tips!

Gaat u verbouwen? Voor het beste resultaat en om vervelende situaties te voorkomen, hebben we 15 tips voor u om uw verbouwing zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

Lees verder