Hangmatten & Hangstoelen

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

De hangmat associëren we vaak met warme landen waarbij men in een hangmat aan een palmboom hangt met een cocktail in de hand en uitkijkende over witte stranden en een blauwe zee. Dit is inderdaad het ultieme genieten en voor een enkeling ook weggelegd tijdens een vakantie. Terug in eigen land is het weer over of fauteuil moeten zitten. Toch is het relatief eenvoudig om dit ontspannen gevoel naar uw huis of tuin te verplaatsen. Weliswaar heeft u geen uitzicht op een wit strand met blauwe zee, maar hangmatten en hangstoelen zijn hier ook te koop. Vooral tijdens de zomerdag als u de hele dag buiten kunt verblijven, kunt u ook in uw tuin een hangmat hangen of een hangstoel op het terras plaatsen.

Hangmatten

Een hangmat is verkrijgbaar in talloze uitvoeringen. U kunt een eenvoudige hangmat aanschaffen die u zelf aan een stellage of een boom moet ophangen, maar u kunt ook een hangmat kopen die reeds voorzien is van een standaard van staal of hout. Belangrijk aan de stof van een hangmat is dat het een sterke stof is die niet direct scheurt en dus elk gewicht langdurig kan houden. Ook moet de stof gemakkelijk uitwasbaar zijn. Vooral als u de hangmat buiten laat hangen tijdens regen, dan heeft de stof veel te verduren. Meestal is de stof dan ook een combinatie tussen fris katoen en flexibel polyester. Ook touwen waarmee de hangmat aan de boom of standaard hangt moet sterk genoeg zijn. Let u bij aankoop van een hangmat vooral op de maximale draagkracht die de hangmat kan hebben. Er zijn zelfs matten te koop waarin u met uw tweeën in kunt liggen. Een hangmat is ontzettend ontspannend, maar wist u ook dat het erg goed is voor uw gezondheid? Wanneer u in de hangmat ligt kan uw lichaam zich optimaal ontspannen en heeft uw lichaam in tegenstelling tot een matras geen last van drukpunten. Het wiegende effect van de hangmat zorgt voor optimale ontspanning en kan zelfs therapeutisch werken. Ook voor kleine kinderen is een hangmat heel geschikt. Vooral heel drukke kinderen zullen in een hangmat leren te ontspannen, het zal spieren die verkrampt zijn weer losmaken en stimuleert het de motorische vaardigheden. Een ander voordeel van een hangmat is dat u het vrijwel overal kunt gebruiken. In de tuin is het meest voor de hand liggend, maar heeft u geen tuin, dan kunt u een hangmat ook aan het balkon hangen en waarom ook niet in uw woning? Geen bomen in uw tuin? Geen enkel probleem, dan plaatst u een mooie hangmat met een standaard en u komt zo uw zomer heerlijk ontspannend door.

Hangstoelen

Ook een hangstoel is zeer geschikt in de tuin. Als u een tuinstoel aan een standaard aanschaft, dan kunt u deze gewoon op het terras plaatsen bij uw tuinset. Maar er zijn ook hangstoelen te koop zonder een standaard. U kunt de hangstoel dan aan een boom hangen, of misschien heeft u schommel in de tuin? U kunt de schommel verwijderen en de hangstoel aan de schommelstandaard hangen. Een hangstoel kan net als de hangmat bestaan uit stof. Hierbij moet u ook er ook op letten dat de stof uitwasbaar is en het gewicht kan dragen. Maar zoals stof juist een kenmerk is van de hangmat, kan een hangstoel ook bestaan uit andere materialen. Heeft u liever een stevigere zitting, dan moet u een hangstoel van wicker overwegen. Wicker is een materiaal dat lijkt op rotan, maar het materiaal is steviger. Veel tuinsets zijn momenteel ook in wicker, dus uw hangstoel zal hier perfect bij passen. Ook is wicker bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden. U kunt er dan zelf kussens in leggen die aan uw wensen voldoen. Het ophangsysteem van een hangstoel kan bestaan uit touw, maar dikwijls wordt ook een ketting gebruikt. U heeft dan maximale zekerheid dat het draagsysteem de stoel kan dragen. Een hangstoel is niet alleen geschikt voor in de tuin. Ook binnen kunt u prima een hangstoel kwijt. Als u een stof of de kussens afstemt op uw interieur heeft u ook in uw woonkamer een plek waar u zeer ontspannend kunt zitten. Uw zithouding is geheel anders dan op een bank of stoel, maar ook nu geldt weer dat uw zithouding wel gezonder is.