Kussenboxen kussens & accessoires

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Tijdsindicatie vóór levering

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Tijdsindicatie vóór levering

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Tijdsindicatie vóór levering

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Tijdsindicatie vóór levering

Laagste prijsgarantie

Achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Tijdsindicatie vóór levering

Bij warm zomerweer is er niets zo lekker om langdurig in uw tuin te zitten en te genieten van de natuur, de rust of juist de gezelligheid van visite. Natuurlijk heeft u uw tuinstoelen voorzien van prachtige tuinkussens. Goede tuinkussens zitten comfortabel en hebben een design dat goed bij uw tuinstoelen en uw tuin past. Tuinkussens zijn in vele kwaliteiten beschikbaar. Als u heeft gekozen voor goede kwaliteit tuinkussens, dan zult u ongetwijfeld weten dat goede kwaliteit tuinkussens best veel kunnen kosten. Het is dan ook verbazingwekkend hoe slecht er soms met tuinkussens om wordt gegaan. Heeft u misschien al eens gedacht om kussens op te bergen in een kussenbox?

Waarom uw tuinkussens in een kussenbox opbergen?

Na een lange dag in de tuin zitten, vinden veel mensen het niet prettig om ‘s avonds laat nog te slepen met de tuinkussens. Vaak wordt er dan gedacht: ‘morgen is het ook lekker weer, laat ze maar liggen’. Het is voor de kussens zelf niet verstandig om dit regelmatig te doen. Ook bij warm weer kan het ‘s nachts best vochtig worden. En u kunt uw stoelen met kussens wel onder een afdak hebben staan, vocht kan ook daar doordringen in de kussens. De kwaliteit van de tuinkussens kan dan achteruit gaan en het is zelf mogelijk dat de kussens gaan rotten of schimmelen. Als tuinkussens toch opgeruimd worden, blijkt in de praktijk dat de kussens vaak worden weggestopt in een garage of schuur. Dit is ook niet ideaal. Het neemt onnodige ruimte in beslag en soms is een schuur of garage ook niet vochtvrij. Een kussenbox is dan een handig alternatief. Als de box in de buurt van het tuinset staat, is het niet moeilijk om de kussens goed en vochtvrij op te bergen.

Profiteer van gemak

Een speciale box voor uw tuinkussens dient alleen maar uw gemak. De boxen zijn gemaakt van speciale afmetingen. Zo kunt u altijd een box ‘op maat’ uitzoeken die voldoet aan de maten van uw tuinkussens. Een goede kwaliteit box is altijd goed waterdicht gemaakt, zodat u de box gewoon in uw tuin kunt plaatsen. Een dergelijke box staat tegenwoordig ook heel stijlvol. U kunt zelfs het materiaal aanpassen aan de stijl van uw tuinset. Zo wordt het een bijpassend geheel en kan de box prima als een fraai accessoire naast uw loungeset of tuinset staan.

Niet alleen voor uw tuinkussens

Natuurlijk is een kussenbox zeer praktisch voor uw tuinkussens, maar u kunt de box ook voor andere doeleinden gebruiken. Laten de kinderen na een dagje buiten gespeeld te hebben alle speelgoed in de tuin liggen? U opent de box en de kinderen kunnen hun ballen, schepjes en emmertjes gewoon in de box doen. Uw tuin blijft zo netjes. Een opbergbox is ook handig om uw tuingereedschap in op te bergen. Als u niet de beschikking heeft over een schuur of garage, of de ruimte is te klein voor uw tuingereedschap, dan is een opbergbox het ideale alternatief. Uw tuingereedschap ligt goed waterdicht opgeborgen en u hebt uw tuingereedschap direct bij de hand als u in de tuin gaat werken.

Waar op letten bij aanschaf van een kussenbox?

Ziet u een fraaie box voor uw tuinkussens ook wel staan in uw tuin? Er zijn enkele zaken waar u op moet letten als u een dergelijke opbergbox wilt aanschaffen. Koopt u de box specifiek voor uw tuinkussens, dan zijn de afmetingen van de box het belangrijkste. Meet daarvoor goed uw tuinkussens op. Vaak zijn de kussens voor de reguliere tuinstoel redelijk flexibel, maar het mooiste is al u ze niet hoeft te vouwen en u ze gewoon languit kunt stapelen in de box. Heeft u kussens voor een loungeset, dan zijn dit wat stevigere kussens die ook wat hogere afmetingen hebben. Houdt u hier rekening mee. U zult dan een iets hogere box moeten aanschaffen om ook de loungekussens goed op te kunnen bergen. Verder is het belangrijk om te weten dat er boxen zijn die waterdicht zijn en boxen die dat niet zijn. Een eenvoudige kunststof box kunt u gerust plaatsen onder een overkapping of afdak. Komt uw box open in de tuin te staan zonder een overkapping, dan zult u goed moeten nakijken of de box volledig waterdicht is. Een hoge kwaliteit box zal van binnen afgewerkt zijn met waterdichte platen en een waterdichte zak voor extra bescherming. U mag er dan vanuit gaan dat uw tuinkussens goed beschermd zijn tegen de weersomstandigheden.

Soorten kussenboxen

Naast de afmetingen heeft u ook de keuze uit wat voor materiaal uw opbergbox voor kussens moet bestaan. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke smaak en of een opbergbox esthetisch gezien ook in uw tuin past. Maar soms kunt u een keuze voor een bepaalde materiaalsoort maken omdat u het materiaal een betere kwaliteit vind hebben. Welke materiaal u ook kiest, u heeft in ieder geval voldoende keuze.

Kunststof

Kunststof is een ideaal materiaal voor een opbergbox. Kunststof is licht en het materiaal is waterdicht. Verder heeft u een enorm grote keuze in kleuren en designs. U kunt ook een kunststof box nemen met een houtlook. Het lijkt dan alsof de opbergbox van hout is, maar u profiteert van alle gemakken van kunststof.

Wicker

Ook van kunststof, maar toch anders is wicker. Wicker is materiaal dat tegenwoordig veel terug te zien is in loungesets. Het zijn gevlochten kunststof draden rondom een aluminium frame. De look lijkt heel erg veel op rotan. Alleen rotan is echt hout en is niet zo duurzaam als wicker. Wicker is daarentegen zeer duurzaam en waterdicht.

Hout

Gaat u liever voor de natuurlijke uitstraling van hout? Dat kan ook, maar moet u wel goed opletten uit welke houtsoort uw box bestaat. Als een houten kussenbox niet beschut staat, heeft het veel te verduren door de weersomstandigheden. Niet elke houtsoort is hier dan ook geschikt voor. Wilt u direct een goede keuze maken, kiest u dan voor tropisch hardhout. Tropisch hardhout is het hardste hout dat er bestaat met een zeer lange levensduur. En het voordeel van hout is dat u altijd van kleur kunt veranderen door de box een laag verf te geven.