Nieuws

Nieuws

Zorg voor een goede fundering met betonpoeren

Ga je zelf iets bouwen? Bijvoorbeeld een terrasoverkapping in de tuin? Dan moet je rekening houden met de ondersteuning van het bouwwerk. Om te voorkomen dat het bouwwerk wegzakt in de grond of wegwaait bij een harde storm, moet je een fundering aanleggen. Deze fundering bestaat uit betonpoeren. Hoeveel poeren je nodig hebt en hoe groot deze moeten zijn, is afhankelijk van hoeveel gewicht deze moeten dragen.

Lees meer

De keuze voor raamdorpels

Je hebt misschien nooit stilgestaan bij de keuze voor een raamdorpel. Toch heb je hierbij een heleboel verschillende opties. We zullen daarom in deze blog stilstaan bij raamdorpels

Lees meer

Haardhout opslaan met u-elementen

Het aansteken van de haard in de winter of een knisperende vuurkorf op een zomeravond.. Een vuurtje geeft direct sfeer en heeft iets magisch. Om mooie vlammen te krijgen, zonder veel rook, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste houtsoort met een goede vochtigheidsgraad. Stukken hout van ongeveer 7 cm dik en 35 cm lang branden het beste. 

Lees meer

Je eigen tuin ontwerpen  

Voor het ontwerp van een tuin kun je een tuinarchitect inschakelen, je kunt ook zelf een tuinontwerp maken. Met een potlood en een stuk papier kun je aan de slag, of je maakt gebruik van een tekenprogramma op de computer. Met specifieke software wordt de tuin inrichten een stuk eenvoudiger. Met een tuinontwerp kun je een visualisatie maken voordat je daadwerkelijk start met de aanleg van een tuin wat je veel voordeel kan bieden. Je zult tijd en kosten besparen met een gedegen tuinontwerp. Wat zijn de voordelen van een tuin ontwerpen en hoe ga je aan de slag?

Lees meer

Beton elementen als goede eerste indruk

De eerste indruk van een potentiele nieuwe klant en binden van bestaande klanten is belangrijk voor elk bedrijf. Daarom weet u als geen ander dat een goede uitstraling van uw bedrijf van groot belang is. Zowel op papier, digitaal als in werkelijkheid zorgt u voor de juiste uitstraling. Fysiek kan dit onder andere bereikt worden door de uitstraling perfect op orde te hebben. Hierbij kunnen betonelementen een goede bijdrage leveren. Door het plaatsen van sierelementen van beton bij de entree van uw bedrijf, weet u de juiste aandacht te trekken. U laat zien dat u ook voor detail heeft. En dus is de juiste toon al gezet.Betonnen elementen kunnen op verschillende wijze gebruikt worden bij de aankleding van uw buiten entree. 

Lees meer

Producten van beton voor de tuin - levenslang plezier

Uw tuin is het verlengstuk van uw woning en daarmee een belangrijk onderdeel van uw leefomgeving. Een tuin die aan uw wensen voldoet draagt dan ook in grote mate bij aan uw woongenot en is bepalend voor uw buitenlevengevoel. Bij het inrichten van de voor- en achtertuin is het daarom van belang dat u zich een goed beeld vormt van wat u met het design wilt. Om een meer exclusieve en sfeervolle tuin te creëren, kunt u naast uw favoriete bloemen, planten en struiken bijvoorbeeld aanvullende betonnen tuinproducten en sierornamenten overwegen. Afhankelijk van het budget en het ontwerp van de tuin kan worden gekozen uit een groot aantal betonproducten, waaronder bloembakken, traptreden en sierelementen.

Lees meer

Tuinbeelden - geef extra sfeer en karakter aan je tuin

De tuin is ook met zijn tijd mee gegaan. Waar vroeger deze plek meestal gewoon een stuk gras met wat bomen of struiken was, is de tuin tegenwoordig een verlengstuk van de woning. Hoe leuk is het niet om die extra buitenruimte een bijzondere uitstraling te geven met een prachtig tuinbeeld?

Lees meer

Betonnen lateien voor een robuust bouwwerk

Een betonnen latei wordt vooral gebruikt om een onderbreking in een dragende constructie toe te laten. Uitsparingen voor ramen en deuren zijn hier een goed voorbeeld van. Een betonnen latei vangt het gewicht boven deze uitsparing op en draagt het gelijkmatig af naar de fundering van de constructie. Vooral de laatste jaren wordt een latei vaak toegepast.

Lees meer

Betonpoeren plaatsen

Het lijkt een beetje een vreemde naam maar het is in principe een heel simpel ding. Een betonpoer is niets anders dan een stuk beton waar een paal van hout, staal of beton op geplaatst kan worden. Betonpoeren worden vooral veel gebruikt in constructies waarbij palen voor het bouwwerk worden gebruikt om de constructie te dragen.

Lees meer

Een bijzondere gevel met prefab beton

Voor veel mensen geldt beton als het middel om stevige constructies te bouwen. En daar is beton ook zeer geschikt voor. Daarnaast is het een zeer snelle bouwmethode. Prefab beton zorgt ervoor dat een groot deel van de productietijd overdekt in de fabriek kan worden uitgevoerd.

Lees meer