Tuinkasten en tuinbergingen

Heeft u een grote tuin, of misschien juist helemaal niet? Hoe groot of klein uw tuin ook is, u kent vast het probleem wel van tuingereedschappen, waarvoor u maar geen goede opbergruimte kunt vinden. En dan hebben we het nu enkel over tuingereedschap, maar heeft u toevallig ook een houthaard? Misschien moet u er dan eens denken om een tuinkast of berging in uw tuin te plaatsen.

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen retourgarantie

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Veelal wordt de grasmaaier of de kettingzaag in een schuur of garage gelegd, maar de afmetingen van deze apparaten zijn niet heel fijn om netje op te bergen. Vaak heeft u de schuur ook nodig voor al uw andere gereedschap en u rijdt uw auto altijd in de garage, dus een grote grasmaaier past er eigenlijk niet in. Dan komt er nog een opbergprobleem bij. Voor een houthaard moet u toch wel een enigszins grote voorraad hout aanleggen dat absoluut droog moet liggen. Het spreekt voor zich dat een garage of schuur niet geschikt is voor houtopslag. 

Tuinkasten

Een mooie kast in uw tuin zorgt ervoor dat uw garage of schuur niet vol komt te staan met al uw tuingereedschap en u deze ruimte voor andere spullen kunt gebruiken. Maar een tuinkast hoeft niet alleen voor tuingereedschap te dienen. U haalt in de herfst al uw plantenpotten leeg en u kunt als uw tuinpotten gewoon in de kast zetten. Zakken met tuinmest of graszaad, maar ook bloembollen, zijn allemaal heel geschikt om in de kast droog de winter door te komen. Tuinkasten zijn verkrijgbaar in een dichte variant, afhankelijk van de grootte van de kast, met één of twee openslaande deuren, maar u kunt ook een open kast nemen met planken. Een open tuinkast is ideaal als u spullen heeft die gezien mogen worden, maar toch droog en veilig wilt opbergen, zoals leuke bloempotjes. Ook een combinatie tussen een half open kast en een gesloten kast is mogelijk. Wilt u een mooie kast die op een natuurlijke wijze in uw tuin opgaat, dan is het aan te raden om een houten kast te nemen. U mag er vanuit gaan, dat alle houten kasten uit eersteklas hout bestaat dat duurzaam is en waar u dus jarenlang plezier aan heeft. Heeft u behoefte aan een onverwoestbare kast, dan wordt een metalen kast aangeraden. De constructie bestaat dan uit gegalvaniseerd staal, zodat u de garantie heeft dat de kast bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Tuinberging

Een berging in uw tuin is wat groter dan een kast en biedt dan ook meer mogelijkheden. U kunt uw berging niet alleen voor gereedschap gebruiken, maar u kunt er ook uw fietsen stallen. Vooral als u met uw fiets maar moeilijk uw schuur of garage in- of uitkomt, biedt de berging een handige ruimtetoevoeging om uw fietsen te stallen. Ergert u zich ook wel eens aan uw vuilcontainers buiten? Het zijn echte ondingen die bovendien ook nog eens uw tuin ontsieren. En in de zomer is het nog erger, want dan kunt u waarschijnlijk uw containers niet passeren, zonder de onaangename geur te moeten ruiken. Met een speciale berging voor vuilcontainers onttrekt u deze lelijke containers aan het zicht en voorkomt u hinderlijke geuren. Daarnaast kunt u toch handig gebruik maken van uw vuilcontainer, want u kunt de bovenklep gewoon openen om uw vuil weg te gooien. Schaft u deze bergingen in hout aan, dan past dit heel natuurlijk in uw tuin en zult u zich niet meer ergeren. Daarnaast zijn er verschillende type bergingen te koop voor het opslaan van uw houtvoorraad voor de houthaard. Uw voorraad hout staat degelijk en droog en u kunt er gemakkelijk bij.