Vloerlampen en staande lampen

Excuses voor het ongemak.

Verlichting in huis is voor veel mensen vaak een sluitpost. Dat is jammer, want alleen met goed gekozen verlichting schept u de juiste sfeer in huis. Het is daarom verstandig, voordat u tot aanschaf van verlichting overgaat, om u goed in een aantal zaken te verdiepen. Wilt u een lamp die alleen sfeerlicht uitstraalt? Moet de lamp enkel praktisch zijn? Of bent u juist op zoek naar een combinatie van een sfeervolle, praktische lamp? In dat geval is een staande lamp, oftewel vloerlamp, een goede keuze. Staande lampen zijn momenteel heel erg trendy en weer helemaal terug van weggeweest. Wij informeren u daarom graag waar u op kunt letten bij het aanschaffen van verlichting en wat de laatste trends zijn. Bij sierbetononline.nl vindt u een uitgebreid aanbod aan staande lampen. Laat u vooral inspireren.

Welke soorten vloer- en staande lampen zijn er?

  • niet verstelbare lampen
  • door gewrichten individueel verstelbare lampen
  • in hoogte verstelbare lampen door middel van een onderstel in telescoopstijl
  • lampen met een verdraaibare kap

De voordelen van een staande lamp

Dit soort verlichting heeft enorm veel voordelen. De installatie Voor het aansluiten van de verlichting, hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken. Dit in tegenstelling tot wandlampen of plafondlampen, waar vaak een boormachine, kroonsteentjes en gevaarlijk balanceren op een ladder aan te pas komt voordat u van uw lichtpunt kunt genieten. De flexibiliteit U kunt uw lamp naar hartelust steeds weer een andere plaats geven. Hierdoor kunt u uw interieur in een handomdraai naar hartelust veranderen. U heeft alleen een stopcontact in de buurt van uw lamp nodig. Als u gaat verhuizen, neemt u de verlichting eenvoudigweg mee en heeft u direct sfeer in uw nieuwe woning. Het aanbod Staande lampen zijn er in veel modellen, materialen en uitvoeringen. De prijsklasse Vanwege de vele uitvoeringen en soorten en maten, is er voor elk budget wel een lamp verkrijgbaar. U kunt het zo goedkoop of zo duur maken als u zelf wilt. Bij sierbetononline.nl vindt u voor ieder wat wils.

Waar kan ik mijn lamp het beste plaatsen?

Een staande lamp wordt heel vaak in een hoek geplaatst, bijvoorbeeld naast een bank, een tafel of een stoel. Maar ook een lamp in een hoek alleen is vaak al een eyecatcher. Zeker als het een wat robuuster model is, bijvoorbeeld een vloerlamp met een grote lampenkap of een lamp met onderstel in telescoopstijl. Denk bijvoorbeeld aan de lampen Walden, Farmingdale en Laetitia.
Het grote voordeel van dit soort lampen is dat u ze heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Experimenteer daarom uitgebreid om te zien welke opstelling u het beste bevalt. Bedenk ook dat een lamp overdag een heel andere uitstraling aan uw interieur kan geven dan ´s avonds. Bekijk daarom zowel overdag als ´s avonds wat voor effect de lamp heeft.

Welke lampen zijn trendy?

Vooral industriële lampen zijn momenteel favoriet. Een industriële lamp staat erg stoer en is een krachtig en ruw element in uw interieur. Ze zijn vaak gemaakt van ijzer, chroom of metaal, soms in combinatie met hout. Zo´n lamp is echter wel nadrukkelijk aanwezig. Houd daarom bij voorkeur de rest van uw inrichting zo rustig mogelijk. Op die manier krijgt uw bijzondere lamp alle aandacht. Sierbetononline.nl heeft een aantal mooie staande lampen in haar assortiment met een knipoog naar de industriële look. De lamp Emina en Braxton zijn hier goede voorbeelden van.
Ook lampen in de zogenaamde botanische stijl zijn momenteel helemaal in. Botanisch verwijst naar het natuurlijke materiaal dat in de lamp is verwerkt. Dit kan hout, rotan of gevlochten bananenblad zijn. Een mooi voorbeeld is onze lamp Custer met een extravagante voet van acaciahout. Of wat denkt u van de lamp Talisha met een voet van handgemaakt floraal houtsnijwerk van de pauwlowniaboom. De lamp Edgewood staat statig op een houten statief van wederom pauwlowniahout. Een prima combinatie van het houten statief met de linnen kap.

Eenvoudig van helder naar sfeervol licht

Wie graag leest of moet werken of studeren, heeft daar ’s avonds goede verlichting voor nodig. Er zijn dan een tweetal opties. Allereerst kunt u een dimbare lamp uitkiezen. Dat heeft als groot voordeel dat u het naar wens heel gezellig kunt maken door het licht ’s avonds te dimmen. Bovendien bespaart u daarmee ook nog eens stroom. Zodra u meer licht nodig heeft om te werken of te lezen, kunt u de lamp heel eenvoudig op de maximale stand laten branden. Heeft uw lamp geen dimmer? Geen nood, een dimmer kunt u heel gemakkelijk zelf aansluiten. Laat u wel goed voorlichten welke dimmer u nodig heeft. Sommige spaarlampen zijn namelijk niet dimbaar en halogeenlampen hebben weer een andere dimmer nodig dan gewone lampen.
Er zijn ook staande lampen die door hun zogenaamde gewrichten individueel instelbaar zijn. Die kunt u heel gemakkelijk boven uw boek of tijdschrift plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn de lampen Memphis, Petty en Phyllis.

Maar er is meer, steek hier uw licht op!

Naast vloer- en staande lampen, hebben wij onder andere ook hanglampen, kroonluchters, plafondlampen, tafellampen, wandlampen en buitenverlichting. Kijk voor een uitgebreid aanbod op onze website sierbetononline.nl.