Schaduwdoeken voor het terras

Veel mensen genieten van de zon, maar tijdens hete dagen is schaduw en verkoeling op het terras ook prettig. Een schaduwdoek is een betaalbare en effectieve manier om dit te bereiken. Naast de kostenvoordelen is een schaduwdoek flexibel, makkelijk te verwijderen en biedt het bescherming tegen UV-stralen. Bovendien heb je geen last van een parasolvoet die in de weg staat en is de installatie eenvoudig.

Verschillende types schaduwdoeken

Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken beschikbaar, variërend in materiaal, kleur en vorm. Er zijn driehoekige doeken die je aan de hoeken vastmaakt, maar ook rechthoekige doeken die je met touwen of elastieken in een pergola of frame bevestigt. Voor extra privacy kun je een rechthoekig doek verticaal plaatsen. Een harmonicadoek is ideaal voor wie snel tussen zon en schaduw wil wisselen; je opent en sluit het als een harmonica. Sommige doeken zijn waterdoorlatend en bieden enkel schaduw, terwijl waterdichte doeken je ook droog houden tijdens een regenbui. Zorg wel dat deze schuin hangen voor goede waterafvoer. Schaduwdoeken zijn in diverse kleuren beschikbaar, passend bij elke terrasstijl.

Hoe bevestig je een schaduwdoek?

Denk eerst na over de gewenste grootte van je schaduwdoek. Wil je het hele terras bedekken of slechts een gedeelte? Er zijn verschillende manieren om een schaduwdoek te bevestigen, zoals tussen muren, aan de gevel, in een pergola of aan palen. Voor een stevige bevestiging, vooral bij houten of aluminium palen, is het aan te raden deze op betonpoeren te plaatsen. Betonpoeren zorgen voor een solide basis en geven het geheel een esthetische meerwaarde. Voor meer informatie over betonpoeren en installatietips kun je onze website raadplegen.

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.