Jumboblokken en varkensruggen

Jumboblokken en varkensruggen van betonkunnen als decoratie maar ook als functioneel element gebruikt worden. Wij leveren ook betonblokken, betonbanden en schrikbanden, welke ook als beschermelementen gebruikt kunnen worden. Deze kunt u hier vinden.

Sorteren op:

Met een jumboblok – ook wel varkensrug genoemd – kun je veel kanten op. Doordat jumboblokken van beton zijn leg je ze één keer op de plek van bestemming en heb je er daarna geen werk meer aan. De afmeting van een varkensrug (90 centimeter lang, 45 centimeter hoog en 45 centimeter breed) en het materiaal zorgen ervoor dat je bewust een flink obstakel kunt creëren op een door jou gekozen locatie.

Mogelijkheden

De jumboblokken kun je plaatsen op parkeerterreinen om het verkeer in een bepaalde richting te laten rijden. Ook kun je met varkensruggen het einde van een rij parkeerplaatsen aangeven. Zo voorkom je dat klanten of bezoekers buiten de aangegeven parkeervakken hun auto parkeren. Daarnaast zie je betonnen varkensruggen vaak op bedrijventerreinen waar je het vrachtverkeer een bepaalde route wilt laten volgen over het terrein. Of je hebt delen van een terrein die niet voor auto’s of vrachtwagens bestemd zijn en wilt die juist afschermen met een varkensruggen bestrating. z

Tijdelijke oplossingen

Maar niet alleen parkeer- of bedrijventerreinen zijn geschikt voor jumboblokken. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke oplossingen waar je varkensruggen praktisch kunt toepassen, zoals bij grote evenementen of het bouwen van nieuwe woonwijken. Bij nieuwbouwwijken komt er een moment waarop je het deel dat gereed is al toegankelijk wilt maken voor de bewoners. Maar het deel waar nog verder gebouwd wordt wil je alleen voor voertuigen van aannemers en bouwlieden toegankelijk houden. Als je niet voor een omheining om het hele terrein wilt kiezen kan het kopen van varkensruggen uitkomst bieden bij de afbakening.

Veiligheidsmiddelen

Helaas hebben zelfstandige ondernemers of winkelcentra wel eens negatieve ervaringen met het toegankelijk willen zijn voor publiek. Als je het nieuws leest zie je regelmatig berichten dat er voertuigen zijn gebruikt bij het overvallen van een bank of juwelier. Mocht je extra middelen ter beveiliging van je pand of terrein willen aanbrengen, denk dan eens aan het investeren in varkensruggen. Een obstakel van 330 kilo – want zo zwaar weegt een varkensrug – duw je echt niet zomaar van zijn plek en is een serieus preventiemiddel.

Variaties

Bij betonnen varkensruggen kun je kiezen uit verschillende modellen. Zo zijn de varkensruggen te koop in verschillende kleuren. Het jumboblok grijs is onbehandeld, maar varkensruggen zijn ook te koop in wit of geel en dan koop je ze voorzien van een kleur. Daarnaast kun je ook varkensruggen kopen van gewassen grind. Deze varkensruggen hebben een wat rustiekere uitstraling. Naast de varkensruggen die ook wel vaak jumboblokken worden genoemd leveren wij ook andere beschermelementen, zoals stootbanden, schrik- of schampblokken en halve sierbollen.