Kantplanken

Wij leveren uw kantplank van beton met en zonder sponning. Een kantplank worden gebruikt voor de aansluiting tussen kozijn en metselwerk of fundering. U kunt de betonnen kantplank direct op de gewenste lengte bestellen als u doorklikt op één van onderstaande producten. De prijs wordt direct berekend en getoond.

Het gebruik van een kantplank kan veel tijd besparen tijdens de constructie van een bouwwerk. Een kantplank kan namelijk meerdere lage metselwerk voorkomen. Kantplanken van beton zijn zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Omdat betonnen kantplanken in elke gewenste maat te verkrijgen zijn kun je meteen aan de slag.

Mocht u vragen hebben over uw gewenste kantplank of de toepassing daarvan, dan kunt u altijd mailen of bellen met onze klantenservice, wij zitten voor u klaar. 

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Gebruik van kantplanken

Deze betonnen elementen maken geen deel uit van de constructie van het bouwwerk, ze vervullen daarmee geen dragende werking. Ze worden doorgaans gebruikt bij kozijnen en metselwerk ter hoogte van het maaiveld. Het is ook mogelijk om kantplanken te plaatsen onder schuifpuien. Wat zijn de voornaamste voordelen van kantplanken?

  1. Een kantplank kan enkele lagen metselwerk vervangen. Deze hoge, betonnen elementen worden ter hoogte van het maaiveld geplaatst, dat spaart veel tijd uit.
  2. Kantplanken voorkomen ook dat vocht op kan trekken. Vaak wordt er isolatie achter de kantplank aangebracht, van zichzelf hebben kantplanken al een isolerende werking.

Strakker uiterlijk met kantplanken

Omdat kantplanken ter hoogte van het maaiveld worden geplaatst geven ze een strak uiterlijk dat je niet met metselwerk kunt bewerkstelligen. Daarnaast is beton een zeer duurzaam materiaal zonder kieren en voegen waardoor dit strakke uiterlijk ook voor lange tijd gewaarborgd zal blijven. Kantplanken zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een neutraal en onopvallend uiterlijk. Daarmee zijn ze geschikt voor elk type bebouwing.

Spaar tijd uit met een kantplank

Een groot voordeel van kantplanken is de tijdsbesparing bij de constructie van het bouwwerk. Afhankelijk van de hoogte is het mogelijk om meerdere lagen metselwerk te vervangen met kantplanken over de hele omtrek van het gebouw. Dat spaart veel tijd uit, daarnaast zijn deze betonnen kantplanken ook perfect recht, ze sluiten goed op elkaar aan waardoor het plaatsen van deze elementen snel en efficiënt uitgevoerd zal worden.

Kantplank met of zonder sponning

De betonnen kantplanken zijn verkrijgbaar met of zonder sponning. Als je meerdere kantplanken goed op elkaar wilt laten aansluiten is het ideaal om kantplanken met sponningen te gebruiken. Voor de bovenzijde, of op zichzelf staande kantplanken zijn ze ook zonder sponning verkrijgbaar.

Op maat gemaakt

Er is een grote keuze uit kantplanken. Allereerst zijn er verschillende hoogtes en diktes verkrijgbaar, in de online winkel kun je snel het juiste type vinden. Daarnaast kun je zelf aangeven welke lengte de kantplank moet zijn met een maximale lengte van 150cm. Desgewenst worden deze kantplanken met verstek geleverd. Zowel links als rechts verstek, of beide.

De kantplanken kunnen staand in de mortel worden geplaatst, de voegen kunnen het beste met flexibele kit worden afgewerkt. Kantplanken zijn verkrijgbaar in grijs beton. Het betonoppervlak van deze kantplanken is van hoogste kwaliteit, betonklasse A zodat je verzekerd bent van een lange levensduur.

Meer besparen met kantplanken

Met kantplanken kun je tijd besparen omdat deze betonnen elementen meerdere lagen metselwerk kunnen vervangen. Daarnaast staan ze strak aan het maaiveld voor een mooi aanzicht. Het beton is zeer onderhoudsvriendelijk en ze helpen ook optrekkend vocht te voorkomen. Via de online winkel kun je direct betonnen kantplanken bestellen met of zonder sponning, en we kunnen ook zorgen voor het verstek als dat gewenst is.