Paalmutsen en penantafdekkers

Onderstaand vindt u een overzicht met de typen paalmutsen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de vierzijdig aflopende paalmuts, betonnen vlakke paalmuts of voor een natuurstenen paalmuts. Paalmutsen kennen vele namen. Ze worden ook wel betonpetten, penantafdekkers, schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaten genoemd. Onze paalmutsen zijn te verkrijgen van beton in de kleuren grijs en antraciet, maar ook van natuursteen. 

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Paalmutsen worden in diverse toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als zuilafdekkers en paalafdekkers en bij het afdekken van een kolom, penant of schoorsteen. De paalmutsen zijn online te bestellen en worden snel thuisbezorgd. Ook maatwerk is mogelijk aangezien we de producten zelf maken, hierdoor zijn onze prijzen ook zeer concurrerend omdat u koopt bij de bron. Alle paalmutsen en penantafdekkers zijn van zeer hoge kwaliteit. U kunt hier uw gewenste type paalmuts kiezen in de verschillende subcategorieen om het voor u gemakkelijk te maken. Zo kunt u kiezen voor een betonnen vierzijdig aflopende paalmuts, een betonnen vlakke paalmuts of een natuursteen paalmuts. Ook kunt u een hele pallet bestellen voor extra voordeel. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd mailen of bellen met onze klantenservice, wij staan voor u klaar.  

Wat zijn paalmutsen?

Penantafdekkers worden ook wel paalmutsen, betonhoedjes of afdekplaatjes genoemd. De paalmutsen dekken een paal, schoorsteen, pilaar of muurtje af om deze te beschermen tegen weersomstandigheden. U voorkomt vochtopname in het metselwerk door penantafdekkers van beton of natuursteen te monteren. Deze weersbestendige materialen bieden optimale bescherming aan uw bouwwerk. De afdekplaatjes kunnen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals kou, warmte, regen en storm en bieden ondertussen bescherming. 

Paalmutsen en penantafdekkers verfraaien uw tuin

Als u een modieuze tuin wilt aanleggen met een fraaie omheining zijn paalmutsen en penantafdekkers bij uitstek geschikt om de kolommen, die u gebruikt voor de omheining, af te dekken en te verfraaien. De paalmutsen en penantafdekkers geven uw metselwerk een elegante afwerking waardoor de beschutting van uw tuin heel mooi en verzorgt oogt. Ook als u in de tuin zelf hoge of lagere pilaren plaatst zijn paalmutsen en penantafdekkers heel geschikt voor de afwerking, vooral ook omdat ze in verschillende vormen, materialen en maten verkrijgbaar zijn, waardoor u uw metselwerk of pilaar een heel eigen uitstraling kunt geven, passend bij de sfeer van uw tuin. Ook kunt u de paalmutsen en penantafdekkers gebruiken om uw kolom of schoorsteen op een mooie en doeltreffende manier af te dekken.

Beschermen muren

U kunt uw muren, schoorstenen of poeren dus beschermen tegen regenwater en andere weersinvloeden door penantafdekkers aan te brengen op uw bouwwerk. Paalmutsen kunnen op veel verschillende constructies gemonteerd worden omdat er zo veel keuze is uit de verschillende maten, materialen en vormen. Er is ontzettend veel mogelijk met sierbeton en natuursteen. Bovendien zorgen de afdekplaatjes voor een extra mooie uitstraling binnen bijvoorbeeld uw tuin. De afdekplaatjes geven namelijk een speelser karakter en zorgen ervoor dat uw tuin of woning er verzorgder uit ziet.

Soorten paalmutsen

Wanneer u uw bouwwerken optimaal wilt beschermen, is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor de juiste materialen. De grondstoffen beton en natuursteen zijn duurzaam, tijdloos en milieuvriendelijk. Bovendien zijn deze materialen vorstbestendig. De paalmutsen van HALL zijn leverbaar in 3 varianten: vlak, vierzijdig aflopend en inclusief sierbol.

De vlakke afdekplaatjes zorgen vooral voor een rustige uitstraling, terwijl de vierzijdig aflopende penantafdekkers meer opvallen en voor een unieke uitstraling zorgen. De penantafdekkers zijn ook leverbaar inclusief profilering of betonnen sierbol. Ook is het mogelijk om de paalmutsen te voorzien van een gat, zodat u gemakkelijk verlichting kan bevestigen aan de paalmuts. De paalmutsen kunnen per stuk besteld worden, maar worden ook geleverd per pallet (20 stuks). Wanneer u een hele pallet bestelt, krijgt u natuurlijk extra voordeel

De penantafdekkers van beton en natuursteen kunnen geleverd worden in de kleuren grijs en antraciet. Wanneer u een andere kleur wenst, kunt u ze voorzien van een andere kleur met betonverf. Ook zijn er natuurlijk verschillende maten leverbaar. Bekijk ons volledige online aanbod om te zien welke betonhoedjes passen bij uw tuin of woning.

Verschillende vormen en materialen

Paalmutsen en penantafdekkers zijn in verschillende maten, kleuren en materialen bij ons te koop. Omdat wij deze zelf maken heeft u bij ons veel keuze. Wij gebruiken duurzame, milieuvriendelijke grondstoffen als beton en natuursteen, die beiden vorstbestendig zijn. De paalmutsen leveren wij in 3 varianten; vlak, vierzijdig aflopend en vlak inclusief sierbol of alleen voorzien van een gat waardoor u sierverlichting makkelijk kunt bevestiging. Standaard leveren wij grijs en antraciet. Als u een andere kleur wenst dan kunt u heel eenvoudig de kleur met betonverf naar uw eigen smaak aanpassen.

Paalmuts online bestellen

U kunt de paalmutsen snel en gemakkelijk monteren met mortelspecie. U kunt dit natuurlijk ook uitbesteden. Neem voor de mogelijkheden contact op met onze natuursteen- en betonspecialisten door het contactformulier in te vullen via onze website. Hierbij kunt u bijvoorbeeld een bouwtekening of foto toevoegen. Onze specialisten kunnen op basis hiervan een passend advies geven.