Waterornamenten

Waterornamenten zijn echte blikvangers in uw tuin. Of u nu kiest voor een klein of groot waterornament, het geluid van water in de tuin is gezellig en werkt ontspannend. Wij bieden ronde, vierkante en vrije vormen ornamenten aan, meestal van natuursteen. Met de waterornamenten zijn door onze klanten diverse mooie waterpartijen en fonteinen gemaakt, ons assortiment vindt u hieronder. Wij bezorgen u waterornament eenvoudig bij u thuis. Mocht u vragen hebben dan kunt u mailen of bellen met onze klantenservice, wij staan voor u klaar em verwelkomen u graag als klant, net als duizenden tevreden klanten die u voorgingen.

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Waterornamenten bieden kalmte en rust

Het geluid van zacht klaterend water heeft een heilzame werking op lichaam en geest. Je hoeft niet thuis te zijn in de Japanse Ying en Yang filosofie om de kracht van een fontein in de tuin te waarderen. Het geluid van vallend water wordt door de hersenen als rustgevend ervaren, de complexe geluiden prikkelen de geest en normaliseren de gedachtestromen. Daarom zitten mensen graag bij een klaterend beekje, dat geeft rust en kalmte. Met een waterornament breng je Zen naar de achtertuin.

Kies voor een natuursteen waterornament

Er zijn goedkopere, in de fabriek voorgevormde waterornamenten van kunststof in de handel verkrijgbaar. Als je niet zo nauwkeurig kijkt lijken die op natuursteen maar er zijn zeker verschillen. De duurzaamheid van dit soort waterornamenten laat vaak te wensen over, ze zijn vaak niet kleurvast en zijn niet altijd goed bestand tegen temperatuurwisselingen. De elektronica is niet altijd goed afgeschermd en de pomp is van een lage kwaliteit. Ze zijn ook een stuk lichter. Dat is praktisch als je uit de winkel komt, in de tuin kunnen ze makkelijk verschuiven of zelfs omwaaien. Als je voor natuursteen kiest haal je een waterornament in huis waar je jarenlang plezier aan zult beleven, en het is een materiaal dat perfect aansluit op het esthetische karakter van de planten er omheen.

Stromend water tegen blauwalg

In stille wateren kan blauwalg ontwikkelen, dit is gevaarlijk voor de gezondheid. Ook insecten en ander ongedierte nestelt zich graag in een plas water. Met waterornamenten in de tuin stroomt het water door waarmee blauwalg geen kans heeft om te ontwikkelen, en ongedierte zich niet kan nestelen. Het water pompt rond dus je verspilt geen water met dit soort ornamenten.

Leidingen voor waterornamenten

let goed op de aanvoer van water voor de fontein en de stroom om de pomp aan te sturen. Maak gebruik van materialen die slijtvast en breukvast zijn. Controleer of het gebruikte materiaal tegen vorst bestand is. Bij een bovengrondse leiding zul je meestal kiezen voor een donkere kleur, ondergronds heeft een felle en contrasterende kleur de voorkeur. Dan is de leiding eenvoudig te vinden. Maak vooraf een plan voor de leiding en bewaar het schema. Anders loop je het risico de leiding te beschadigen tijdens tuinieren. Het stroomverbruik van onze waterornamenten ligt relatief laag omdat er hoogwaardige kwaliteit transformatoren worden gebruikt met weinig verspilling van energie. Alle waterornamenten zijn uitgebreid getest op veiligheid en zijn geschikt voor buitengebruik.

Waterornamenten maken een tuin helemaal af. Het stromende water straalt kalmte en rust uit, de designs zijn tijdloos en vol van karakter. Het natuursteen is duurzaam en past prachtig bij elk type tuin.