Betonpoeren en poeren

Betonpoeren, ofwel prefab betonnen poeren of funderingen kunt u bij ons eenvoudig online bestellen en op een door u gewenste locatie laten bezorgen, in Nederland en België. Een betonpoer van Sierbeton Online is van hoge kwaliteit, erg belangrijk bij een cruciaal onderdeel als de fundering - op kwaliteit moet u uiteraard echt geen concessies doen. Al onze poeren zijn op voorraad en daarmee direct leverbaar!

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Wat zijn betonpoeren?

Betonpoeren zijn belangrijke bestanddelen van hedendaagse funderingen en bouwconstructies. Ze worden toegepast als ondersteunende fundering die zorgt voor rotsvaste verbindingen en constructies die tegen een stootje kunnen. Welke functies en voordelen hebben de betonpoeren die u in onze collectie vindt precies? Waarom is het slim om juist voor onze betonpoeren te kiezen? En wat zijn qua soorten en formaten betonpoeren de mogelijkheden die wij u te bieden hebben? Dit type fundering bestaat eeuwenlang en maakte het vroeger mogelijk om bijvoorbeeld huizen met houten bielzen te bouwen. Met een poer van steen die naar de ondergrond toe breder werd kon het gewicht goed verdeeld worden waarmee de huizen van meer robuuste materialen gebouwd konden bouwen. Of u uw betonpoer nu bij de gamma, praxis of bij ons besteld, het is enorm belangrijk om goede poeren te gebruiken en daar goed op te letten. Het is de basis van alles waar u op bouwt, letterlijk de fundering. Wij adviseren u hier niet op te beknibbelen. 

Functies en voordelen van betonpoeren

Betonpoeren worden als bouwelementen met name toegepast om funderingen extra sterk en stabiel te maken. Maar dat is niet de enige toepassing van betonpoeren. Betonpoeren worden ook veel gebruikt om in particuliere woningen of bedrijven terrasconstructies en overkappingen stabiel te funderen. Ook bij de aanleg van speeltuinen worden poeren ingezet om speelinstallaties stevig en rotsvast te plaatsen. Verder worden poeren voor beton nog gebruikt bij de bouw van schuren, veranda's en stallen. Kernpunt van wat betonpoeren dus is het feit dat ze de krachten die bij bouwwerken een rol spelen - denk aan gewicht en krachten die vrijkomen bij stormen en wind - verdelen over de ondergrond. Zo wordt de bouwconstructie ontlast. Ten slotte is nog een belangrijke functie van betonpoeren het gebruik als storm- of opwaai-anker. Bij hevige stormen voorkomen de poeren dan dat constructies omwaaien of beschadigd raken.

Een betonpoer plaatsen

Beton is een uiterst sterk materiaal dat in vrijwel elke vorm gegoten kan worden. Daarom is beton het ideale materiaal voor een poer. Met een betonpoer plaatsen leg je een betrouwbare een duurzame fundering aan tegen betrekkelijk lage kosten. Er zijn veel verschillende vormen en maten, elk met hun eigen toepassing. Hoge kwaliteit is daarbij echt cruciaal. Tevens kunt u kiezen voor een betonpoer in grijs of antraciet.

Kies de juiste betonpoer

Voordat je gaat bouwen is het verstandig eerst een goed bouwplan te maken voor het plaatsen van de betonpoer. Kijk kritisch naar de ondergrond, zeker bij zware constructies om verzakkingen te voorkomen. Bij zeer zware gebouwen kan de diameter van een betonpoer tot enkele meters groot zijn. Met de juiste poer kun je met gemak een hekwerk plaatsen, een veranda of carport. Uiteraard hebben we ook poeren in verschillende kleuren. We leveren een betonpoer antraciet, maar ook in normaal grijs.

Naast grotere en zware constructies is het ook mogelijk een betonnen poer te gebruiken voor het plaatsen van een paal met (verkeers)bord of een hekwerk. Dan is een kleinere poer vaak al voldoende. Je kunt ook kiezen voor poeren met een gat, of met meerdere schroefdraden. Bepaal voor de aanschaf welk type poer je nodig hebt. Je kunt altijd even contact opnemen voor advies over de juiste poer. Hier kunt u bovendien meer lezen over het plaatsen van betonpoeren

Wij staan voor u klaar en kunnen altijd uw prefab betonpoer maken. Niet voor niets gingen duizenden tevreden klanten u voor en blijven zij terugkomen bij SierbetonOnline. Wij zijn dan ook niet voor niets de grootste betonpoeren leverancier van Nederland en België. Wij verwelkomen u graag ook als klant!

Het installeren van de poeren

Als u de juiste soort betonpoeren heeft gekozen, kunt u beginnen met het plaatsen van de prefab poeren in de ondergrond. Om te zorgen voor een optimale fundering, is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen bij het plaatsen van de betonpoeren. Wanneer u onderstaande stappen heeft ondernomen, heeft u een stevige, duurzame fundering voor uw bouwwerk.

  • Graaf een gat en meet of het gat voldoet aan de gewenste afmetingen
  • Plaats de betonpoer middenin het gat, en vul het gat met water
  • Voeg – zonder te mengen – het betonmortel toe aan het water
  • Besproei de droge mortel met water
  • Klop het oppervlak aan om de ingesloten lucht te verwijderen
  • Controleer de positie van de betonpoer in het gat meerdere malen, de poeren kunnen nu namelijk nog verschuiven
  • Wanneer de poer niet meer verschuift, kan het oppervlak glad worden afgewerkt
  • Na enkele minuten is het beton hard, en staat de betonpoer vast in de grond

Onze betonpoeren

Er zijn verschillende voordelen aan het bestellen van betonpoeren van SierbetonOnline. Kwaliteit staat hierbij voorop, wij leveren de hoogste kwaliteit poeren. Aangezien een goede fundering cruciaal is voor alles wat er daarna gebouwd wordt, is het belangrijk dat u de beste poeren kiest. Ondanks de hoogste kwaliteit betaalt u bij ons niet teveel, omdat de prijzen standaard laag zijn door efficiente bedrijfsvoering, maar bovendien krijgt u ook automatisch korting bij grotere bestellingen, oplopend tot maar liefst 22%. Hiervoor hoeft u geen offerte aan te vragen, bij het bestellen worden de kortingen automatisch toegepast. Wilt u extra voordeel van een zakelijke bestelling, geef dan simpelweg in het bestelformulier aan dat u een bedrijf bent. Hierdoor krijgt u automatisch 6% korting op de bestelde poeren. Verzending is bovendien gratis vanaf €375,- ex. btw. Ook kunt u de betonpoeren veilig bestellen, aangezien wij een zichttermijn hanteren van maar liefst 100 dagen, kunt u altijd kijken of u de juiste poer heeft besteld en of u tevreden bent. Wij doen niet moeilijk. Als u nog niet bekend met ons bent dan geeft het feit dat 95% van onze klanten ons aanbeveelt en ons Q-Shops webshop kwaliteitskeurmerk u het vertrouwen dat u bij ons aan het juiste adres bent. Mocht u toch vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de klantenservice of een e-mail sturen. Met onze 15 jaar ervaring kunnen we u altijd helpen en adviseren.

Bekijk ons assortiment betonpoeren nu en bestel snel en eenvoudig online

Waar wacht u nog op? Zoek in onze collectie geschikte betonpoeren van topkwaliteit uit en bestel deze voordelig via onze webshop. Heeft u opmerkingen of speciale wensen? Belt u dan gerust vrijblijvend met onze klantenservice voor advies op maat.