Opsluitbanden

Ken je dat? Je hebt een mooie oprit of tuinpad aangelegd dat er mooi strak uitziet. Maar na enige tijd ontstaan er toch weer kieren tussen de stenen, waardoor het er slordig uit gaat zien. Door opsluitbanden te gebruiken kun je dit voorkomen. Opsluitbanden zorgen er namelijk voor dat de bestrating wordt opgesloten, waardoor deze geen kant meer op kan. Gaten en kieren tussen de stenen of verzakking van de stenen is dan verleden tijd. Op deze manier blijft de bestrating er altijd mooi bij liggen en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Voor verfraaiing van uw tuin, terras en oprit hebben wij een zeer gevarieerd assortiment opsluitbanden van de allerbeste kwaliteit. 

Sorteren op:

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

Laagste prijsgarantie

Gratis achteraf pas betalen

100 dagen bedenktijd

Aanbevolen door 95% van klanten

Thuiswinkel waarborg

Levermoment persoonlijk afgestemd

De functie van opsluitbanden

Opsluitbanden vervullen een belangrijke functie in de tuin. Ze voorkomen dat de reeds aanwezige bestrating wordt weggedrukt. Ze houden in feite de tuin op kun plaats. Het onderliggende zand kan niet verschuiven en verzakken of wegvloeien door overmatige neerslag. Opsluitbanden zijn niet alleen te gebruiken in de tuin, ook voor het terras en langs de oprit zijn opsluitbanden zeer effectief. Als u thuis uw tuin, terras of oprit wilt bestraten, wilt u natuurlijk dat de stenen, tegels of andersoortige bestrating er mooi en strak in komt te liggen. Net als bij andere mensen die de bestrating er perfect ingelegd hebben. Dit kunt u doen door gebruik te maken van zogenoemd opsluitbanden, ook wel bekend als betonbanden. Een opsluitband is een langwerpige betonnen balk die aan de randen van de bestrating komt te liggen. Hierdoor ligt de bestrating kaarsrecht en ontstaat er een visueel prachtig resultaat.

Met opsluitbanden een aantrekkelijke tuin

Oplsuitbanden maken de tuin ook mooier. Omdat de beplanting en de bestrating van de tuin afgebakend wordt vindt er geen verloop plaats en blijven de contouren mooi strak. Er zijn ook geen verzakkingen en niveau verschillen. Dat is een groot voordeel bij tegels en andere bestrating, de ondergrond kan niet verzakken en het patroon van de tegels blijft intact.

Naast betegeling houdt het ook de planten en aarde op zijn plaats. Ook na hevige regenval is er geen risico op verzakking. Door de opsluitbanden creatief te plaatsen kun je de tuin meer karakter geven. De contrasterende kleuren van opsluitbanden en de naastgelegen planten vormen een visueel aantrekkelijke afbakening van de elementen en zones in de tuin. Bij bestrating kan er worden gekozen voor een gelijksoortige kleurstelling, het kan ook functioneel zijn om juist een contrastkleur te gebruiken, bijvoorbeeld om de begrenzing van een tuinpad of oprit aan te duiden.

Grote of kleine rand

In de tuin worden opsluitbanden vaak boven het vloeroppervlak gelegd, zoals bij de afbakening tussen een hard pad en planten in de aarde. Bij een oprit worden de opsluitbanden vaak dieper gelegd dan de aangrenzende bestrating. In dat geval speelt de opsluitband de grootste rol onder het grondoppervlak. Let bij de aanleg op de naastgelegen bestrating of beplanting bij het bepalen van de diepte. Houd er ook rekening mee wanneer er auto's over de opsluitbanden moeten rijden, of wanneer het juist wenselijk is om voorwerpen of personen letterlijk binnen de perken te houden.

Opsluitband met visbek

Om ervoor te zorgen dat de opsluitbanden goed in elkaar overlopen worden ze vaak gemaakt met een visbek motief. Deze V vorm aan weerszijden maakt het eenvoudig om de opsluitbanden aan elkaar te koppelen zonder ze vast te maken met cement of andere middelen. Plaats de band dicht tegen elkaar over de gewenste lengte van de tuin of het pad. Dankzij een opsluitband met visbek blijft de hele band netjes uitgelijnd zonder verschuiving.

Geef karakter aan de tuin met opsluitbanden

Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleurstellingen. Ook de maten verschillen. Let goed op de gewenste diepte en hoogte, naast rechte opsluitbanden is er ook een keuze voor afgeronde banden. Dat geeft een ander visueel karakter en de randen zijn wat “zachter” en veiliger. Een opsluitband van beton is vooral praktisch, als de banden duidelijk in het zicht staan geeft een natuursteen model een prachtig en organisch karakter aan de tuin.

Alvorens te starten met de aanleg van de tuin is het raadzaam een plan van aanpak te maken en rekening te houden met de afmetingen, diepte en functie van de afzonderlijke elementen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over opsluitbanden.

Voordelen van opsluitbanden

Het gebruik van opsluitbanden biedt diverse voordelen. Verzakkingen, lelijke kieren en gaten in de bestrating behoren met het gebruik van opsluitbanden voortaan tot het verleden! Een opsluitband gebruiken heeft dan ook vooral een praktisch doel. Maar daarnaast hebben ze veel visuele voordelen. Zo kunt u ze gebruiken om een strakke vormgeving en bijzondere patronen te creëren voor uw terras, tuinpad of oprit. Omdat opsluitbanden in meerdere kleuren, tal van vormen en diverse hoogtes verkrijgbaar zijn, kunt u qua ontwerp alle kanten op die u maar wilt. Weer een ander interessant pluspunt van opsluitbanden gebruiken is het contrast dat u kunt aanbrengen tussen bijvoorbeeld een gazon, de tuin of een schutting. De opsluitbanden zijn duidelijke begrenzingen van een perceel (deel van een) perceel. Ten slotte verlengen opsluitbanden de levensduur van uw bestrating. Steenpatronen of grondoppervlaktes blijven veel langer goed en mooi als u ze begrenst met trottoirbanden of opsluitbanden.

De pluspunten van ons aanbod opsluitbanden

Wanneer u ervoor kiest om opsluitbanden te kopen via SierbetonOnline, profiteert u van de verscheidene voordelen die SierbetonOnline te bieden heeft. In de eerste plaats heeft u in onze webshop een enorme keuze aan opsluitbanden. Zo kunt u gaan voor relatief brede invalidenblokken, voor smallere grijze en antraciet banden, maar ook voor smallere opsluitbanden van beton, natuursteen of andere materialen. U kunt het zo speciaal niet bedenken, of u vindt het in het assortiment van SierbetonOnline. Ten tweede leveren wij opsluitbanden voor aantrekkelijke, lage prijzen. Ten slotte leveren wij onze producten snel en correct.

Koop nu voordelig uw opsluitbanden

Ons aanbod is ruim en scherp geprijsd. Zoek nu uw favoriete opsluitbanden uit en bestel ze gemakkelijk en snel. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.