Van keerwand tot L-Element

Van toepassingen in huis voor de keuken – dat robuuste werkblad dat je op maat wilt gaan maken voor het aanrecht – tot elementen in de tuin of op je terrein zoals keerwanden. Het l-element is hiervan een goed voorbeeldd en is opnieuw ontdekt. De L-elementen, ook wel keerwanden genoemd kun je voor verschillende toepassingen gebruiken. Creatief met beton en daarover meer!

Nu is het l-element beton/keerwand weer helemaal terug van weggeweest. Door de kleuren waarin elementen verkrijgbaar zijn past het vrijwel in iedere omgeving waar u in wilt plaatsen. En is het niet in de kleur van uw wensen beschikbaar, dan verft u het simpelweg met betonverf. Beton is duurzaam en je vindt het in een keur aan lengtes en diktes bij de standaardelementen. Unieke sfeer

Zelfs ter decoratie heb je inmiddels zo veel keuze, dat het l-element beton niet op je lijstje mag ontbreken om sfeer te creëren. Het gaat nu niet meer over de betonbanden waarmee u de overgang van gazon naar oprijlaan aan wilt geven. Nee, nu hebben we het over sfeerelementen, zoals strakke betonnen plantenbakken en stoere betonnen brievenbussen. Probeer in uitersten te denken, want een strakke plantenbak gaat heel goed samen met een fragiele boom. Zet er nog een spotje op en je schept een geheel eigen sfeer in uw tuin.

Keerwand: L-element toepassing trapleuning

Stevigheid

Indien u er voor kiest om gebruik te maken van L-elementen dient u er wel rekening mee te houden dat een niet onaanzienlijk deel er van in de grond zal verdwijnen voor de stevigheid. L-elementen worden ietwat dieper in de grond gegraven, zodat deze stevig 'aarden' in de grond. Vervolgens wordt de afgraving gedicht met grond/zand. Dit alles zorgt voor stevigheid. Zo kunt u een aantal l-elementen naast elkaar plaatsen om een hoogteverschil te creëren in uw tuin. Het mooie van l-elementen is dat u zelf kunt bepalen hoe het eruit komt te zien, door ze op een bepaalde manier te plaatsen. Er zijn l-elementen van 40 centimeter hoog tot 300 centimeter hoog.

Kademuren en wanden langs grachten en vijvers

Vaak wordt er langs sloten en kades gebruik gemaakt van houten damwanden. Maar heeft u er al eens over nagedacht dat betonnen keerwanden een duurzamere en prijstechnisch een voordeligere optie is? Dit wordt veelvuldig toegepast voor deze toepassing.

Opsluiten en afbakenen

Naast het gebruik om hoogteverschillen in de tuin te maken, zijn l-elementen/keerwanden ook uitermate geschikt als afbakening. Als u de elementen naast elkaar zet en niet helemaal volstort met zand, dan blijft er een randje omhoog staan. Dit kan handig zijn rondom een terras, zodat uw kinderen niet de bosjes in fietsen bijvoorbeeld, of om een parkeerplaats heen, of simpelweg om een afscheiding te makenof als berm afbakening. En aangezien beton sterk en waterafstotend is, zal deze afbakening ook lang blijven staan en zorgt deze er tevens voor dat de opgehoogde grond niet wegspoelt of verzakt. U sluit de grond permanent op met de scheidingsmuur, maar dit geld natuurlijk ook voor grind, split of breuksteen.

Keerwanden toepassing kleine tuin

Hierboven zit u hoe keerwanden zijn toegepast in een kleine achtertuin. Hier is een zitje gecreëerd tussen tussen de elementen en dienen deze tevens voor het afbakenen van de tuinaarde waarin bloemen en planten zijn geplaats. Zo heeft u tevens direct ontzettend grote bloembakken.

Trappen

Een betonnen keerwand, L-element is het ideale product om een stabiele betonnen trap te realiseren. Zo bouwt u in werkelijkheid een stevige omhuizing voor uw traptreden, zodat deze stevig op hun plaats gehouden worden. Verder worden deze elementen nog toegepast bij o.a kelders, parkeergares en als geluidswal

Speelse toepassing van keerwanden

Weet u wat u kiest?

In de afwerking van keerwanden kunnen wij verschillende mogelijkheden aanbieden. Standaard worden de wanden meestal glad afgewerkt, maar de rugzijde van een keerwand kan tevens gebezemd, gerold of zelfs met een uitgewassen deklaag worden afgewerkt. Levering in kleur behoort ook tot de mogelijkheden. Wel geld dit slechts alleen voor de keerwanden, de keerwanden in ons assortiment zijn verkrijgbaar in grijs of antraciet beton of in het materiaal kunststof.

Gerelateerde producten

Gerelateerde blogartikelen

Beton elementen als goede eerste indruk

Door het plaatsen van sierelementen van beton bijvoorbeeld bij de entree van uw bedrijf, weet u de juiste aandacht te trekken. U laat zien dat u oog voor detail heeft.

Lees verder

Betonbielzen, een multifunctioneel product

Betonbielzen zijn een ideaal multifunctioneel product dat over het algemeen wordt gebruikt bij het maken van duurzame plantenbakken. Echter is er nog veel meer mogelijk met betonbielzen. Lees verder.

Lees verder

Je eigen tuin ontwerpen  

Voor het ontwerp van een tuin kun je een tuinarchitect inschakelen, je kunt ook zelf een tuinontwerp maken.

Lees verder