Beton Ciré: toegankelijk, toepasbare betonlook

Creëer meer dan alleen een look

Naast een betonlook, huiselijke sfeer, creëer je met Beton Ciré ook gemak. Het beton is water- en schokbestendig en zonder naden. De applicatie is toepasbaar in ieder interieur en in elk gewenste ruimte of oppervlak, denk aan uw keuken, badkamer, de douche maar ook op meubels zoals de wastafel, tafelblad of op een kastenwand. Oneindig veel mogelijkheden en toepassingen naar uw wens.

De voordelen van betonciré

Beton-ciré is inmiddels een begrip in de interieurwereld en wordt oneindig toegeast. Waarom wilt u beton-ciré toepassen en in welke ruimte of oppervlakte? Wilt u een industrieel interieur, natuurlijk of modern intieur? De look-and-feel van Beton Ciré mixed met elke genwenste woonstijl en materialen, zowel natuurlijk hout als kunstof, staal of glas. De toepassingen en de onderhoudvriendelijke voordelen zijn eindeloos.

Het juiste beton-ciré systeem kiezen

Aanrechtblad en beton-ciré werkt het best op MDF, de harde persing. En wanneer je alle hoeken in verstek maakt heb je een strak blad. Zo maak je gemakkelijk een waterdicht aanrechtblad, maar ook een badkamer meubel of bar van beton. Kies hiervoor het meubelpakket met de juiste benoigdheden. Hierbij zit o.a. de expoxy om de ondergrond mee te verbeteren. Als u geen epoxy nodig heeft kunt u ook het Beton Ciré compleet systeem gebruiken. Houdt wel rekening dat u met meubelen 25% meer verbruikt dan op de wand. Aan te raden is om hiervoor de wandenset te kiezen. Speciaal voor vloeren is er Beton Floor Ciré. Inclusief epoxy om eveneens de ondergrond te verbeteren. Door de harde korrel is deze beton-stuc geschikt voor vloeren, kantoorruimten, winkels en zelfs voor trappen. 

Onderhoud beton-cire

Een keukenblad of ander maatwerk meubel kan in elke afmeting afgewerkt worden met Beton Ciré, maar ook elk bestaand meubel. Het juiste onderhoud is uiterst belangrijk, zoals elk materiaal. Voor langdurig plezier van uw keukenblad, meubel, trap op wand dient u deze slechts schoon te maken met groene zeep of allesreiniger. 

De juiste kleur kiezen

Binnen Beton-Ciré is natuurlijk een breed scala aan kleuren te kiezen, minstens zo belangrijk. Zo kan er gekozen worden voor grijstinten met een koele ondertoon zoals nr. 62 Cloudy Concrete, nr. 65 Slate Grey of nr. 66 Nightly Grey of kies gewaagd voor nr. 57 Black Smoke voor een ietwat gewaagdere look. Deze kleur laat zich goed combineren met o.a. messing en goudkleurige details. Ook is er een reeks aan zand/beige kleuren zoals nr. 22 Tan, nr. 38 Sand, nr. 39 African Tan, nr. 41 Mexican sand waarbij de ondertoon van de kleur bruin is. De kleuren zijn op basis van natuurlijke pigmenten, waardoor een kleur altijd ietwat kan afwijken. 

Lichtwijzer: de kleur kiezen op basis van het lichtinval in huis.

Ook moeite met de juiste kleur kiezen? Hier enkele tips waarbij uw keuze ietwat gemakkelijker wordt. 

  • Licht vanuit het noorden - lichtinval heeft van zichzelf een blauwe gloed. Vermijd daarom in tegenstelling tot licht vanuit het oosten blauw/groene tinten omdat dit al snel koud/kil kan aanvoelen.
  • Licht vanuit het zuiden - lichtinval heeft een warme gloed, waarbij vrijwel iedere kleur goed tot zijn recht komt met dit licht. Blauwe (koele tinten) krijgen een rustgevende sfeer waarbij het licht aanvoelt. Rode (warme tinten) worden versterkt en worden warmer en sfeervoller.
  • Licht vanuit het oosten - lichtinval oogt blauw (koel). Denk dan juist bijvoorbeeld eens aan kleuren zoals blauw en groen.
  • Licht vanuit het westen - lichtinval later op de dag: de kleuren ogen op dit tijdstip vaak warmer. Denk aan grijze-, witte- en pastel tinten.

Komt u er niet uit met het kiezen van een kleur? U kunt ons altijd contacteren voor een Beton-Ciré kleur staal. 

Heeft u al zin gekregen om aan de slag te gaan? Bekijk dan onze beton ciré producten

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.