Betonnen banken

Iedereen heeft ze wel eens zien staan, de zogenaamde parkparken van beton. Om uiteenlopende redenen zijn  dit soort banken erg vaak zichtbaar in het straatbeeld. Een belangrijke reden is eigenlijk dat betonnen banken hufterproof zijn. Dit wil zeggen dat de betonnen banken bestand zijn tegen vandalisme.

De functie van betonnen banken

Betonnen banken hebben net als elke andere bank de functie om er op te kunnen zitten. Wanneer je een betonnen bank hebt kan het ook zo zijn dat je hier eigenlijk helemaal niet vaak op zit. Als dit voorkomt dan wordt er gesproken van een decoratiemiddel. Betonnen banken kunnen dus ook als decoratiemiddel gebruikt worden om de tuin mee aan te kleden.

Het gebruik van betonnen banken

Veel gemeentes plaatsen in de buitenlucht ook betonnen banken. Dit doen zij vooral omdat de betonnen banken een zwaar gewicht hebben en goed verankerd kunnen worden. Verankerd betekent dat de banken ingegraven zijn en dat je deze er niet zo maar kunt meenemen of vernielen. De betonnen banken worden ook wel door de gemeente gebruikt omdat ze niet onderhouden hoeven te worden.

Vormen van stenen banken

Stenen banken zijn te krijgen in verschillende vormen en afmetingen. De makkelijkste vorm van de bank is een rechthoek, je hoeft er dan eigenlijk bijna niks meer aan te veranderen en de rechthoekige bank is meteen klaar voor gebruik. Ook zijn er veel betonnen banken bekent die halfrond aflopen. Op die manier wordt er als het ware een hoekje gemaakt waar je in kunt gaan zitten.…

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.