Groene esthetiek - interieur trends met planten

n deze huidige tijd creëren we een groter bewustzijn van het milieu, dit heeft alles te maken met klimaatverandering. We zijn steeds bewuster gaan leven en zien dit in onze omgeving steeds meer terug. Dit resulteert in duurzaamheid, een alsmaar groeiende trend. Ook in het interieur is duurzaamheid een trend en daarbinnen passen planten. De groene esthetiek.

Dark Nature

Deze trend is de spiegeling van de maatschappij de kamt met ecologische en demografische uitdagingen. Wij mensen hebben meer behoefte aan leefbaarheid, denk aan een groenere stad en minder verkeer. Een breed scale aan groen- en steenkleuren en gefermenteerde aubergine, een kleurpalet met contrast en lef, ongetemd, rauw en uitdagend.

Harvesting Elements

Een sobere levensstijl waarbij eenvoud en een opgeruimd interieur zorgt voor rust. Het ritme van herhaling geeft rust in het interieur. Duurzaamheid komt naar voren in gerecyclede, materialen waarin de natuurlijke uitstraling zorgt voor een puur en in zijn eenvoud uniek product zijn booming. Vaak met de essentie dat er een boodschap of een verhaal achter zit. Deze materialen zijn niet egaal en hebben oneffenheden. Visueel vormt dit twee werelden met deze harmonie en in de planten waarin een druk organisch patroon op het blad te zien is. Denk aan kleuren als blauw en zwart waarin vlekken, marmer en terrazzo effecten die voren komen, zowel in planten als de bijkomende accessoires. 

Soft landing

Bloemen en planten spelen een rol in een zachte omgeving van harmonieuze pasteltinten, comfortable vormen en cosy en zelfs harde materialen worden aaibaar. Folkloristische details, een etnische touch en historische oorsprong. Zachte planten? Denk aan bladplanten met harig blad, fijn blad, of pluimbloemen versterken deze zachte sfeer en maakt het interieur comfortabel zacht. De gebruikte snijbloemen hebben zachte, volle bloemvormen of juist hele fijne bloemen, klein in een pluim die een wolkig effect geven, zoals bijvoorbeeld de Cortaderia, beter bekend als pampasgras. De kleuren van de planten zijn zacht. Ook harde materialen zoals glas en kunststof  in de potterie hebben door hun glans en transparantie een zachte uitstraling en zachte dessins die het gevoel geven van stof doordat deze zijn doorgestikt, schilderachtige pastels en imitaties van veren.

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.