Voeg zwart toe aan je badkamer

Zwart in de basis - do you dare?

Tijdloos zwart in de badkamer. In een ietwat kleinere ruimte neemt een zwart oppervlak optisch veel plaats in, waardoor de ruimte kleiner oogt of wanneer je het toepast als kleur op het plafond deze ook automatisch lager lijkt. Dit komt met name doordat zwart weinig licht absorbeert en zichzelf kadert. Voorkom dit door donkere objecten te combineren met bijvoorbeeld glas. Een glazen inloopdouche met zwart profiel is hiervan een goed voorbeeld. En komt in een kleinere badkamer goed tot zijn recht doordat het zijn ruimtelijke gevoel behoudt. Dit zelfde gaat op voor kozijnen en spiegels.

Zwarte muur, vloer of beide?

Meer zwart met behulp van grotere gebaren. Denk dan aan objecten in de badkamer die je kunt gaan vervangen. Nu zwart de kleur van het moment is in het interieur en zo ook de badkamer zijn zwarte badkamermeubelen, radiators en kranen niet meer weg te denken uit menig collectie. Ook de mooiste zwarte tegels voor een all-over betegelde muur of een nisje betegeld met zwart mozaik. Bovenal durf te spelen met zwart en materiaal.

Geen budget of net een verbouwing achter de deur maar wel geprikkeld door de trend? Schilder een muur of verf die gietvloer over. Budget vriendelijk en toch een groot gebaar. En een kleine stap verwijderd om alles terug terug te draaien.

Zwarte deur

Een gewaagde, opvallende keus is om te kiezen voor een zwarte deur. Het oppervlak oogt door de zwarte kleurkeuze kleiner, maar tevens accentueert het zwarte de functie van de deur. De deur word een ware eye-catcher dat je aandacht trekt, minimalistisch bij een strakke en vlakke deur en chique bij een paneeldeur of een deur met een (kroon)lijst of kozijn.

Speel met glansgradaties

Zwart komt mooi tot zijn recht wanneer er een accent moet worden gelegd. Maar kies je voor mat - zijdeglans of hoogglans? Dit geld voor al het zwart wat je wilt toevoegen in je badkamer. Zowel in de basis dan als subtiele gebaren met behulp van accessoires.

  • Mat oogt door zijn finish ietwat zachter door deze afwerking. Mooi met geborsteld en/of matte zwarte badkamer accessoires.
  • Hoogglans zwart daarin tegen oogt harder door de hoge glans wat doet neigen naar een denkbeeldig laagje glas. Glashard? Hoogglans finish geeft een luxueuze uitstraling. In combinatie met historische en authentieke details in de mix met zwart-wit creëer je al snel een Art-deco look. Zwarte accessoires

Durf te combineren 

Geïnteresseerd in een complete zwarte badkamer? Dit behoord natuurlijk altijd tot de mogelijkheden, maar houd zeker als er niet voldoende lichtinval is rekening mee dat het donker en ietwat compacter word. Wat met name in een kleinere badkamer extra geaccentueerd word, maar dit kan ook een bewuste keuze zijn. Zwart is daarnaast erg eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. De tegenovergestelde kleur is natuurlijk wit. Contrasterend en klassiek en/of strak en modern. Het contrast tussen de kleuren is gedurfd, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar ook kleuren die dichtbij zwart liggen of een grijze ondertoon hebben of kies voor ton-sur-ton. Durf jij te kiezen voor zwart en het extra spannend te maken?

Combineer met materiaal en accessoires

Ook zwart in combinatie met andere materialen gaat hand in hand samen. Zo mix je hout perfect in een badkamer met zwarte accenten of die compleet zwarte badkamer. Oriënteer je met houtstalen voor de juiste tint hout, er is namelijk een breed scala aan verschillende soorten en kleuren.

Optische keuzes voor ruimtelijkheid

Kleinere ruimte of veel ruimte. Gebruik spiegels! Denk aan grote gebaren, bijzondere vormen en opvallende lijsten of juist zonder frame. Spiegels wekken de illusie dat de ruimte groter lijkt, door het spiegelbeeld in het zicht vlak. Het oogt als raam, maar niets is minder waard. Probeer hiermee te spelen. 

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.