We gaan naar binnen - trends

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de winter die daar op volgt staat voor we het weten voor de deur. Het is weer tijd om naar binnen te trekken, uw inrichting ‘proof' maken voor de komende periode waarin we behoefte hebben aan warmte en een sfeervolle inrichting nu de dagen korter worden en het weer het niet langer toe laat om veel tijd buiten door te brengen. Het is daarom de hoogste tijd om het interieur te up-daten met mooie en trendy interieurproducten. Wij bieden graag de helpende hand. 

Transitie

Voor de woontrends van dit najaar staan ook weer de elementen aarde, water en vuur centraal, waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Ook de mengeling van culturen, door de samengestelde maatschappij komt steeds weer naar voren. Herkenbaar hieraan is dat interieurs zijn samengesteld uit meerdere interieur-stijlen wat typerend is voor een van de trends, namelijk een Eclectisch interieur.

Daarnaast hebben we behoefte aan zachtheid. Dit merken we aan onszelf doordat we steeds bewuster gaan leven en waar mind-fullness aan de orde van de dag is om ons druk zijn en het hard zijn voor onszelf en de buitenwereld te verzachten. Dit zijn we terug in de trend die alles te maken heeft met zachtheid in het interieur.

De trends 

Eclectisch - the best picks uit verschillende stijlperiodes

De herfst doet zijn intrede en zo ook deze trend, waarbij een herfstdag is gevangen in een kleurenpalet wat doet denken aan de warmte kleuren, tijdens de gloed aan de horizon die zo typerend zijn voor de herfst. Denk aan een palet van warme, rijke en volle tinten zoals okergeel, petrol, groen en bordeaux, een breed scala kleuren die een bepaalde nostalgie oproepen. Materialen zoals hout, printjes zoals bloemen(patronen) die overal terugkomen zoals o.a op stoffen, keramiek zoals aardewerk en porselein en natuurlijke gebreide kleden die het altijd goed doen in de herfst/winter.

 

Zachtheid

De interieur-trend Soft landing is een blijvertje, waarin bloemen en planten een grote rol spelen in een zachte omgeving van harmonieuze pasteltinten met warme nuances, comfortabele vormen waarin zelfs harde materialen zacht worden zoals de up-grade van deze trend met zilver, koper en goud. Combineren mag! Folkloristische details, een etnische touch en een historische oorsprong. Ge-upgrade en met oog naar het voorjaar, waarin een doek van nevel elke kleur en materiaal zacht doet lijken en verzadigd.

Deze trend zorgt voor een oase aan rust en eenheid in een interieur met natuurlijke materialen en kleuren. Kies voor een naturel kleurpallet met natuurlijke kleuren zoals aardetinten gemixt met natuurlijke materialen zoals vlas, jutte, bamboo en hout. Maar ook aaibare materialen zoals wol en vilt in zijn meest natuurlijke habitat, ongeverfd. 

 

Ton sur ton

Ton-sur-ton? Beter bekend als kleur of kleur? Welke kleur je ook kiest, groen, wit of blauw, deze trend is tijdloos en toegankelijk voor iedereen. Door de kiezen voor één kleur in verschillende gradaties en/of tinten krijgt het interieur een aangekleed gevoel met een oneindig kleurpalet als geheel, het interieur oogt chique en rijk wanneer er ook nog gespeeld wordt met zoveel mogelijk verschillende materialen in dezelfde kleur. Het zorgt tevens voor een rustige basis waarbij in principe nog op voort geborduurd kan worden met elke andere interieurtrend. Wat te denken van de trend Botanisch/jungle? Probeer het eens in dezelfde kleur. Ga jij de uitdaging aan?  

Go (ar)-round

Ga voor organisch, ga voor rond. Hoekige, wiskundige, geometrische vormen verdwijnen steeds meer uit het interieur. Ga voor een ronde eettafel en bold- stoeletje, rond vloerkleed, rond geblazen glazen vazen en kussen. De trend laat zich goed combineren met de hier boven genoemde woontrends. Als het maar rond is.

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.