U-element - Multi inzetbaar

Denk aan bloem- boombakken, een zandbak voor de kids, een waterelement voor waterplantjes of een fontein? De mogelijkheden zijn oneindig. Hoe zit het met je creativiteit? Limited?

Kies betonnen U-elementen

Beton mag gezien worden omdat beton mixt met verschillende stijlen, in de tuin en in huis. Beton eigent zich doordat dit materiaal van zichzelf een sobere en minimalistische uitstraling heeft. Tevens is beton een natuur-product doordat dit ontstaat door een mix van natuurlijk bestanddelen. Robuust is ook een uiterlijk kenmerk en mede óók daarom laat dit product zich veelvuldig mengen in zowel strakke en moderne tuinen als landelijke tuinen.

Beperkte Kleur?

Kenmerkend is de kleur van beton. Vandaar dat grijs ook vaak beton-grijs wordt genoemd op kleurstalen van merken in verf. Maar grijs is allang niet meer de enige kleur die beton heeft. Door de toevoeging van meer pigment wordt de kleur dieper en donkerder, denk aan antraciet of zwart. Diepzwart of nachtzwart is een lastige kleur, omdat door de matte finish die beton van zichzelf heeft oogt de kleur dof en minder diep van kleur. Vandaar dat dit vaak verwarring met zich mee brengt. Houdt hier rekening mee.

Creëren met u-elementen

  • Meubilair: al eens gedacht aan een stijlvol bij-zet tafeltje of een eigentijdse hocker door het u-element te voorzien van een goed, gevuld matraskussen? Ook is de mogelijkheid tot een bank natuurlijk een goed idee. Houdt bij de hocker en/of zitelement wel rekening met de draagkracht van het u-element. Met name leuk voor de kleintjes, een stoere zandbak in combinatie met zit gelegenheid creëer je gemakkelijk een speelhoek, die gezien mag worden! Zie krukje.
  • Waterelement: maak een bak en zorg dat deze waterdicht is door gebruik te maken van polyester of zeil en vul deze met water en waterplantjes of waterverlichting?

 

  • Bloem- en boombakken: groen kunnen wie niet meer wegdenken van ons terras of uit onze tuin. De mens en natuur heeft heel veel baat bij bloemen en planten en een boompje…. Met u-elementen bouw je gemakkelijk een bloem- of boombak of de bloemige border. Combineer dit met tuin-elementen zoals afscheidingen of verhogingen in de basis van uw tuin. Grote gebaren zijn niet alleen mooi in grote tuinen, óók in kleine tuinen doen deze het goed. Less is more.
  • Houtopslag: een geschikte plek voor hout is daar waar het droog ligt zodat het hout uiteindelijk geschikt wordt of al is voor het stoken van een brandhaard, kachel of vuurkorf. U-elementen zijn hier uitermate geschikt voor. Zo ligt het hout onder een afdak en wanneer er wordt gestapeld met u-elementen creëer je meer opslag, voor méér houtblokken. Tevens niet alleen praktisch maar het oogt gestructureerd, opgeruimd en dient als eye-catcher. Zie maar:

"Maak af met een fijne zitting van bijvoorbeeld hout, maar een matraskussen zit ook lekker"

  • Maar wie zegt dat deze alleen gevuld dient te worden met hout? Wissel het af met mooie decoraties zoals potten, beelden, objecten of kaarsenhouders. Maak de achterkant (deels) dicht door hier een doek of buiten- canvas neer te hangen, tuinhout is natuurlijk ook een optie.

U-elementen bestellen? 

Geïnspireerd geraakt en uw creativiteit opgehaald?
Wij bieden een ruim assortimenten aan in U-elementen en bezorgen deze gemakkelijk bij u thuis. U vind de u-elementen hier.

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.