Veelgestelde vragen over muurafdekkers

Waarom heb ik muurafdekkers nodig?

Muurafdekkers zijn, zoals de naam al aangeeft, afdekplaten van muren en andere bouwwerken. Muurafdekkers hebben zowel een functionele als een esthetische functie. Zo beschermen muurafdekkers de muur tegen weersinvloeden van buitenaf. Doordat neerslag niet direct langs de muur af kan lopen, blijft deze veel langer mooi. Bovendien beschermt een muurafdekker het metselwerk ook tegen kou en warmte. Verder zorgen muurafdekkers ook voor een stijlvolle afwerking van uw bouwwerken. Muurafdekkers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Hierdoor kun je een onderscheidende uiterlijk aan je metselwerk geven.

Wat is een waterhol?

Een waterhol is een halfronde richel aan de onderzijde van een muurafdekker die voorkomt dat er water van bijvoorbeeld een regenbui teruggevoerd wordt naar de muur. Wanneer het water namelijk langs de muurafdekker naar beneden loopt, zorgt het waterhol ervoor dat het water niet verder kan. Op deze manier wordt het water dus druppelsgewijs afgevoerd zonder op de muur terecht te komen. Hierdoor zal het metselwerk niet zo vochtig worden en ontstaan er geen vlekken op de muur.

Moet ik beton of natuursteen nemen?

De keuze voor beton of natuursteen is voornamelijk een kwestie van smaak. Beide materialen zijn namelijk ontzettend duurzaam en onderhoudsarm. Beton wordt steeds vaker gebruikt voor muurafdekkers. Het is natuurlijk materiaal dat volledig recyclebaar is. Van een betonnen muurafdekker heeft u jarenlang plezier, omdat het nooit gaat rotten of vervormen. Natuursteen is kleurvast, aangezien het niet gevoelig is voor verkleuring. Een natuurstenen muurafdekker blijft dus door de jaren heen onaangetast. 

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.