Een bijzondere gevel met prefab beton

Voor veel mensen geldt beton als het middel om stevige constructies te bouwen. En daar is beton ook zeer geschikt voor. Daarnaast is het een zeer snelle bouwmethode. Prefab beton zorgt ervoor dat een groot deel van de productietijd overdekt in de fabriek kan worden uitgevoerd. Op de bouwplaats in het dan nog slechts een kwestie van de platen op hun plaats krijgen en aan elkaar vast monteren. Beton als afwerkingsmateriaal zien we echter niet vaak terug. De betonnen muren worden verborgen achter een bakstenen gevel en vanbinnen afgewerkt met stucwerk. Maar prefab beton kan zeer zeker dienen als een hoogwaardige afwerkingsgevel. Hieronder vindt u de verschillende soorten beton die tegenwoordig op de markt zijn.

"Prefab beton zorgt ervoor dat een groot deel van de productietijd overdekt in de fabriek kan worden uitgevoerd."

Sierelementen

Bij gebouwen uit het eind van de negentiende eeuw zijn vaak sierelementen aangebracht in de gevel. Diepe vensterbanken, bewerkte stroken steen, ornamenten en stenen trappen. Met prefab beton kunt u deze stijl perfect nabootsen bij een nieuwbouwwoning. Er zijn namelijk veel kleinere gevelelementen van prefab beton beschikbaar. Zoals bijvoorbeeld bloktreden om uw entree meer karakter te geven. Of kies voor een nette oplossing voor uw brievenbus met een ingemetselde brievenbussleuf. Donker baksteen afgewisseld met betonnen elementen geven uw gevel meer grandeur. Zo lijkt het net of u een echt huis hebt uit de negentiende eeuw. Maar dan zonder al het onderhoud.

Robuust modernisme


Moderne gebouwen kenmerken zich door strakke lijnen, een perfecte afwerking en veel glas. Na een periode waarin elk modernistisch gebouw werd afgewerkt met onberispelijke witte gevels is nu een periode te zien met bijzondere, alternatieve gevelbekleding. Prefab beton is hier een mooi voorbeeld van. De platen worden op maat gestort in de fabriek, compleet met uitsparingen voor deuren en ramen. Prefab beton heeft van zichzelf een gladde structuur, wat heel erg past bij moderne gebouwen. Voor een wat robuuster uiterlijk zijn er ook andere afwerkingen beschikbaar. Zoals bijvoorbeeld prefab beton met een houttextuur. Het materiaal is geschikt om externe muren mee te vormen, maar ook bijvoorbeeld interne muren zoals in dit huis.

Prefab beton saai?

Niet alle mensen houden van de uitstraling van beton. Ze houden niet van de grijze kleur. Wat deze mensen alleen niet weten is dat betonnen elementen in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld in een geelwitte tint om de uitstraling van natuursteen na te bootsen. Natuursteen is een duur afwerkingsmateriaal. Daarnaast zijn veel natuursteensoorten poreus waardoor het materiaal op den duur zal slijten. Prefab beton kan hierbij uitkomst bieden. Ten opzichte van natuursteen is prefab beton vele malen goedkoper en heeft het een langere levensduur. Prefab beton is er in vele kleuren zodat er altijd een kleur bij zit die u mooi vindt. Prefab beton is dus zeker niet saai.

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.