Waarom opsluitbanden onmisbaar zijn bij bestrating

Ken je dat? Je hebt een mooie oprit of tuinpad aangelegd dat er mooi strak uitziet. Maar na enige tijd ontstaan er toch weer kieren tussen de stenen, waardoor het er slordig uit gaat zien. Door opsluitbanden te gebruiken kun je dit voorkomen. Opsluitbanden zorgen er namelijk voor dat de bestrating wordt opgesloten, waardoor deze geen kant meer op kan. Gaten en kieren tussen de stenen of verzakking van de stenen is dan verleden tijd. Op deze manier blijft de bestrating er altijd mooi bij liggen en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Opsluitbanden bevestigen

Opsluitbanden worden diep in de grond bevestigd voor extra stevigheid. Hierdoor kan de bestrating goed worden tegengehouden, maar het zorgt er tevens voor dat de opsluitbanden niet zichtbaar zijn. Hiernaast kun je  er ook voor kiezen om de opsluitbanden wel zichtbaar te laten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie afscheiding maken tussen bijvoorbeeld het tuinpad en de beplanting. Hierdoor voorkom je dat de planten over het pad heen gaan groeien. Bovendien kun je op deze manier ook hoogteverschillen creëren. Wanneer je ervoor kiest om de opsluitbanden zichtbaar te laten zijn, kun je deze in dezelfde kleur nemen als de bestrating voor een mooi geheel.

Verschillende soorten opsluitbanden

Opsluitbanden zijn er in verschillende soorten en maten. Opsluitbanden dienen dikker te zijn dan de bestrating, dus de dikte is afhankelijk van de dikte van de bestrating. Gaat u bijvoorbeeld tegels van 5 cm dik leggen, dan zou de opsluitband 8 tot 10 cm dik moeten zijn. Bovendien zijn opsluitbanden er in verschillende vormen, van rechthoekig tot rond. Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo is antraciet tegenwoordig een erg populaire kleur die goed past in een moderne tuin. Verder kun je ook gaan voor betongrijs, zwart of zelfs rood. Opsluitbanden zijn dus goed aan te passen aan de stijl van je tuin. Op deze manier kan iedereen bestrating aanleggen die voldoet aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en wensen.

Inspiratie nodig?

Bekijk ook onze lookbooks voor inspiratie en toepassing van producten in huis, interieur, tuin, hotel, restaurant of kantoor.