Blog

Hieronder vind je inspiratie, toepassingen, advies en hulp m.b.t. de producten uit ons assortiment. Mocht je iets missen of een goed idee hebben voor interessante content, laat het ons gerust weten! Wij staan natuurlijk ook open voor gastbloggers indien je een interessante bijdrage kunt leveren. Mocht je als klant interessante content willen delen, laat het ons dan ook gerust weten. Wij worden continu positief verrast door de toepassingen en geweldige projecten van onze klanten en delen die inspiratie graag!

Blog - Inspiratie, advies, toepassingen en trends

5 Tips om planten te laten groeien met plantenbakken

Met deze 5 tips voor planten en plantenbakken op je balkon of in je tuin fleur je de buurt moeiteloos op, heb je ‘s zomers veel verse, zelfgekweekte groenten te eten en draag je ook nog eens je steentje bij aan een groenere en gezondere omgeving!

Lees meer

Een pannenkoekenplant?

Wat een rare naam voor een plant, pannenkoekplant? Toch is deze plant, ook wel pannenkoekenplant genoemd, steeds vaker in interieurs te zien. En dat is niet voor niks. 

Lees meer

Over Lampenlicht

De juiste verlichting is essentieel in een ruimte en voor die lichtbron en specialisme kunt u terecht bij ons voor de uitgebreide collectie van lampenlicht.

Lees meer

Over Home Meets Nature

A home without plants is just a house. Fraai je omgeving op met groen! En als dat dan ook nog vers van de kweker is. Ook wij bieden planten en producten online aan in onze webshop.

Lees meer

Betonbielzen, een multifunctioneel product

Betonbielzen zijn een ideaal multifunctioneel product dat over het algemeen wordt gebruikt bij het maken van duurzame plantenbakken. Echter is er nog veel meer mogelijk met betonbielzen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden van het wonderproduct ‘betonbielzen’.

Lees meer

In de badkamer: beton-ciré

Beton-ciré is van oorsprong een ontwikkelde betonstuc door de Amerikaanse marine om rompen en dekken van oorlogsschepen te beschermen en waterbestendig te maken. In Frankrijk werdt deze stuc verfijnd en veelvoudig toegepast in interieurs. De letterlijke vertaling is ‘geweven beton’.

Door de toevoeging van een speciaal resin (kunsthars/sealer) aan het cement, bestaand uit zeer fijngemalen kiezelstenen en zand heeft het beton-ciré een enorme hardheid maar ook een hoge flexibiliteit. Door de toevoeging van een gewenste kleurstof is het kleurpalet oneindig. Het is op veel manieren te verwerken. 

Lees meer

Het creëren van een rustgevende sfeer met een waterornament

Wanneer je houdt van een rustgevende sfeer in de voor- en of de achtertuin, dan is een waterornament wellicht iets voor jou. Een waterornament is een heuse blikvanger voor in de tuin en ziet eruit als een tuinbeeld dat gemaakt is van natuursteen. 

Lees meer

L-Element

Beton is niet alleen hip, maar ook ontzettend praktisch. Je vindt het in allerlei kleuren, maten en variaties. Van toepassingen in huis voor de keuken – dat robuuste werkblad dat je op maat wilt gaan maken voor het aanrecht – tot elementen in de tuin of op je terrein. Het l-element beton is opnieuw ontdekt.

Lees meer

Ervaar de voordelen van kunstgras

Kunstgras is een goed alternatief voor echt gras. Met kunstgras heb je namelijk altijd een mooi groen gazon zonder dat je veel aan het onderhoud moet doen. Gras maaien, bemesten, besproeien en onkruid wieden is verleden tijd. Bovendien heb je met kunstgras geen last van gele of kale plekken. Geen wonder dus dat kunstgras steeds populairder wordt. Niet alleen zakelijk, zoals bij voetbalverenigingen, maar ook bij particulieren. Veel mensen hebben namelijk geen tijd of zin meer om hun tuin goed bij te houden. Daarom is kunstgras de ideale oplossing voor mensen die wel van een mooie groene tuin houden, maar niet met de nadelen opgescheept willen worden.

Lees meer

De vele toepassingen van betonblokken

Betonblokken komen in veel verschillende situaties van pas. Zo worden betonblokken vooral ingezet als wegversperring, maar ook om de veiligheid te vergroten. Deze kunnen allerlei verschillende vormen en maten hebben. Met betonblokken kun je gemakkelijk aangeven waar iemand niet of juist wel mag komen. We bespreken hier een aantal veel voorkomende betonblokken.

Lees meer

Waarom opsluitbanden onmisbaar zijn bij uw bestrating

Ken je dat? Je hebt een mooie oprit of tuinpad aangelegd dat er mooi strak uitziet. Maar na enige tijd ontstaan er toch weer kieren tussen de stenen, waardoor het er slordig uit gaat zien. Door opsluitbanden te gebruiken kun je dit voorkomen. Opsluitbanden zorgen er namelijk voor dat de bestrating wordt opgesloten, waardoor deze geen kant meer op kan. Gaten en kieren tussen de stenen of verzakking van de stenen is dan verleden tijd. Op deze manier blijft de bestrating er altijd mooi bij liggen en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Lees meer

Kleed je tuin aan met bloembakken

Met bloembakken kun je je tuin op een speelse manier aankleden. Het ziet er namelijk erg leuk uit om niet alleen maar planten en bloemen in de grond te hebben, maar ook in bloembakken op het terras. Ook wanneer je geen tuin hebt, zijn bloembakken de ideale oplossing om bijvoorbeeld je balkon groener te maken. Het is namelijk erg goed om veel groen om je heen te hebben. Planten en bloemen werken namelijk ontzettend rustgevend en hebben een positief effect op onze gemoedstoestand. Met bloembakken kun je alle kanten op.

Lees meer